Grad Varaždin organizira savjetovanje sa zainteresiranom javnošću uz donošenja Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća

Grad Varaždin organizira savjetovanje sa zainteresiranom javnošću uz donošenja Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća

U razdoblju od 19. kolovoza do 4. rujna 2022. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina. Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti i svih zainteresiranih subjekata s ovom Odlukom te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

 Stupanjem na snagu novog Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, jedinice lokalne samouprave dužne su uskladiti svoje akte o osnivanju Kulturnog vijeća s odredbama Zakona. Odlukom o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina uređuje se osnivanje i djelokrug rada Vijeća, broj, sastav, izbor i mandat članova Vijeća, razrađuju zadaće, način rada i prava članova Vijeća te uređuju druga pitanja značajna za njegovo djelovanje.

 Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina (https://varazdin.hr/savjetovanja-sa-zainteresiranom-javnoscu-2022-godini/) pod rednim brojem 25.

 Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 4. rujna 2022. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Petra Preradovića 10, Varaždin, s naznakom „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također putem obrasca.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.