Predsjednik Milanović razgovarao s hrvatskim veleposlanicima i konzulima

Predsjednik Milanović razgovarao s hrvatskim veleposlanicima i konzulima

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas u Uredu predsjednika Republike s veleposlanicima, generalnim konzulima, konzulima i vojnim izaslanicima Republike Hrvatske koji su sudjelovali na godišnjoj konferenciji hrvatskih diplomata u Zagrebu.

 Predsjednik Milanović razgovarao je s hrvatskim diplomatima o ključnim temama hrvatske vanjske politike, s posebnim naglaskom na odnos prema Bosni i Hercegovini i Srbiji, te o poziciji Hrvatske u aktualnoj krizi izazvanoj ruskom agresijom na Ukrajinu. Govoreći o odnosima s Bosnom i Hercegovinom predsjednik Milanović je još jednom naglasio ključnu važnost Daytonskog sporazuma kao ugovora o podjeli vlasti i moći koji se mora poštovati.   

„Hrvatski položaj je danas jači nego ikada, ali to moramo koristiti, a ne samo govoriti o tome. Hrvatska kao država ima jake instrumente na raspolaganju, tako se moramo i ponašati“, poručio je predsjednik Milanović hrvatskim diplomatima.

 Uz stotinjak hrvatskih veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika, na sastanku su bili i predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te dužnosnici Ureda predsjednika Republike.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.