Klopotan: Treba zagrabiti dublje u proračun kako bismo zaštitili naše sugrađane od inflatornog udara

Klopotan: Treba zagrabiti dublje u proračun kako bismo zaštitili naše sugrađane od inflatornog udara

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati Grada Varaždina pozdravlja odluku aktualne gradske vlasti o izdvajanju dijela sredstava kako bi se ublažio inflatorni udar na sve građane, ali istovremeno upozorava da spomenute mjere nisu dovoljne ako se zaista cjelovito želi pomoći građanima Varaždina.

- Podržavamo ideju određenog povećanja dječjih božićnica, jednokratne potpore za umirovljenike i povećano sufinanciranje dječjeg vrtića. No, s druge strane energetska kriza već je tu, kao i sam početak sezone grijanja. Upravo ovo sada je pravi trenutak da se zagrabi dublje u proračun za koji se već nekoliko puta istaknulo da se puni bolje od očekivanog - naglasio je predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan pozivajući da se upravo dio koji se građanima uzima preko većih računa i samim time većih poreza vrati njima kako bi lakše prevladali nadolazeće krizno razdoblje.

- Svi zajedno smo pred možda i najvećim izazovom do sada i postoji realna opasnost da će se dio naših sugrađana ove zime smrzavati i biti bez struje. Vrijeme da to spriječimo je upravo sada - zaključio je Klopotan još jednom pozvavši da se iskoriste apsolutno sve mogućnosti kako bi se inflatorni udar na građane Varaždina zaista ublažio.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.