Predsjednik Milanović razgovarao s članovima studentske Udruge Pravnik uoči Kongresa studenata prava

Predsjednik Milanović razgovarao s članovima studentske Udruge Pravnik uoči Kongresa studenata prava

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas sa studenticama i studentima, članovima Udruge Pravnik, uoči održavanja 14. Kongresa studenata prava koji će se, pod pokroviteljstvom  Predsjednika Republike, održati u Zagrebu od 12. do 14. listopada.

 Udruga Pravnik na Pravnom fakultetu u Zagrebu djeluje od 1967. i svojim je radom snažno pridonijela akademskom životu Pravnog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu, a jedan od najvažnijih projekata Udruge je upravo Kongres studenata prava. Radi se o višednevnoj studentskoj konferenciji gdje se određena pravna tema obrađuje na interdisciplinaran način. Kongres je namijenjen prije svega studentima prava, ne samo s Pravnog fakulteta u Zagrebu, već i ostalih pravnih fakulteta u zemlji. Osim njih, na Kongresu sudjeluju i studenti drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, ali i studenti pravnih fakulteta iz susjednih zemalja, rečeno je na sastanku.

 Govoreći o temama o kojima će se raspravljati na ovogodišnjem 14. Kongresu studenata prava, predstavnici Udruge naveli su ustavnost EU u pogledu teorije europske integracije, zelenu tranziciju i energetsku politiku EU, dugoročnu viziju napretka EU u pogledu klimatsko neutralnog plana te europsku (i)migracijsku politiku. Kongres studenta prava dobitnik je Rektorove nagrade, Dekanove nagrade i Posebnog priznanja rektora Sveučilišta u Zagrebu.

 U sastavu izaslanstva Udruge Pravnik na sastanku u Uredu predsjednika Republike bili su predsjednica Udruge studentica Mihaela Slunjski te studentice i studenti, članovi Udruge Iva Župetić, Ivana Kunić, Lana Pavešić, Dragutin Curk, Nikola Ljubanović, Sara Plentaj, Petra Gverović, Leoni Miklečić, Julija Rebernak, Mila Škarica, Josipa Sudar, Stela Margetić, Nikolina Đaković i Petra Poje.

Uz Predsjednika Republike bili su savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković i savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.