Predsjednik Slovenije Borut Pahor dolazi u oproštajni državni posjet Hrvatskoj 28. i 29. studenoga

Predsjednik Slovenije Borut Pahor dolazi u oproštajni državni posjet Hrvatskoj 28. i 29. studenoga

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor boravit će u državnom posjetu Republici Hrvatskoj u ponedjeljak i utorak, 28. i 29. studenoga ove godine. Predsjednik Pahor dolazi u Hrvatsku na poziv predsjednika Republike Zorana Milanovića koji će mu biti i domaćin tijekom dvodnevnog boravka u našoj zemlji.  Osim službenog razgovora dvojice predsjednika i bilateralnog sastanka dvaju izaslanstava u Uredu Predsjednika, koji su predviđeni prvog dana posjeta, predsjednik Pahor imat će u Zagrebu niz aktivnosti kojima će potvrditi bliske i prijateljske odnose Hrvatske i Slovenije.

 Drugog dana boravka u Hrvatskoj, u utorak, predsjednici Milanović i Pahor sudjelovat će na forumu „Bussiness Meets Politics – Energetika danas i sutra“ u organizaciji Slovensko-hrvatskog poslovnog kluba i Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj. Budući da su Hrvatska i Slovenija gospodarski i energetski jako povezane, na forumu će se razgovarati o opskrbi energentima u kontekstu aktualne europske krize i o mogućnostima još bolje buduće suradnje na tom području. Sudionici foruma, ugledni hrvatski i slovenski gospodarstvenici, pokušat će dati odgovor na pitanje mogu li dvije države zajedno biti još uspješnije, otpornije i održivije u aktualnoj energetskoj krizi.

 U cilju potvrde odlične kulturne suradnje dviju država, predsjednici Milanović i Pahor posjetit će zagrebački Muzej suvremene umjetnosti u kojemu će program prirediti Veleposlanstvo Republike Slovenije. Predsjednik Pahor u Zagreb će donijeti i poklon za zagrebački Zoološki vrt - kućicu za pčele, koju će Ustanovi Zoološki vrt Grada Zagreba uručiti na prigodnoj svečanosti u utorak. Tijekom boravka u Zagrebu, predsjednik Pahor će se sastati i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, kao i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, a predsjednik Milanović priredit će za svog gosta i svečanu večeru u Uredu Predsjednika.

 Državni posjet Republici Hrvatskoj bit će ujedno zadnji službeni odlazak predsjednika Pahora u inozemstvo do kraja njegovog mandata, što je pokazatelj prijateljstva i odličnih odnosa između dviju susjednih država, ali i potvrda odlične suradnje predsjednika Pahora i predsjednika Milanovića. (FOTO - ARHIVA)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.