Varaždinsku županiju posjetio veleposlanik Republike Turske

Varaždinsku županiju posjetio veleposlanik Republike Turske

NJ.E. Yavuz Selim Kiran, veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu posjetio je danas Varaždinsku županiju te se tom prilikom u Županijskoj palači susreo sa županom Anđelkom Stričakom. Uz župana su prijemu nazočili i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin Vincek kao i Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

 Župan Stričak je tom prigodom upoznao uvaženoga gosta i njegove suradnike sa bogatom poviješću Varaždinske županije te o projektima koji se provode na području obrazovanja, poljoprivrede i turizma.

Uvijek me veseli posjeta veleposlanika koji su akreditirani u našoj državi, a danas mi je drago da je kod nas veleposlanik prijateljske Republike Turske. Turska se od početka naših odnosa prema Hrvatskoj postavila otvoreno i prijateljski, a k tome u prilog govori niz gesti.

Među prvima ste priznali našu državu, a Vaš tadašnji predsjednik Sulejman Demirel nazočio je pogrebu našeg prvog predsjednika odajući mu tako poštovanje i zasluženu počast. Što se tiče suradnje s našom Županijom želim pohvaliti ulaganje i pomoć Turske agencije za suradnju i koordinaciju koja je Agro-turističkom klasteru Lepoglava donirala 300 tisuća kuna za stvaranje regionalnog centra za preradu voća i povrća. Siguran sam da će takvih vrijednih inicijativa biti još – rekao je župan Stričak.

 Veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Yavuz Selim Kiran zahvalio se županu na srdačnoj dobrodošlici te je naglasio kako su Turska i Hrvatska prijateljske zemlje koje imaju veliki prostor za suradnju na mnogim područjima.

 -Republika Turska i Republika Hrvatska imaju izuzetno dobru suradnju, a ove godine obilježavamo i tridesetu obljetnicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Zahvaljujem se  županu i njegovim suradnicima na ovome prijemu na kojemu sam imao prilike čuti mnogo zanimljivih podataka o Varaždinskoj županiji. Ova županija osim što je  najstarija vrlo je zanimljiva i atraktivna jer obiluje turističkim potencijalom, a zanimljiva je i mnogim ulagačima. Ove godine je i naš koncertni ansambl Izmir Barok gostovao u sklopu Varaždinskih baroknih večeri kojim smo dali svoj obol obilježavanju trideset godina naših diplomatskih odnosa- rekao je veleposlanik.

 Nakon prijema u Županijskoj palači, veleposlanik je sa suradnicima posjetio Glazbenu školu i Hrvatsko narodno kazalište Varaždinu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.