Božićna čestitka ministra obrane Marija Banožića

Božićna čestitka ministra obrane Marija Banožića

Ministar obrane Mario Banožić uputio je sljedeću čestitku u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana: 
„Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, Poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva obrane, Poštovane građanke i građani te naši sunarodnjaci izvan domovine,
U ovo predblagdansko vrijeme, u očekivanju najradosnijeg blagdana Božića i Nove godine, želim vam zahvaliti na doprinosu u ostvarivanju ciljeva našeg Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.
Godina za nama bila je po mnogočemu izazovna. Podsjetila je svijet na okrutnost oružanih sukoba. Upravo nas ovo božićno raspoloženje,  poziva da ne zaboravimo sve one obitelji i zajednice koje se suočavaju s brojim patnjama i poteškoćama.
Ponosan sam što je Hrvatska svojim odgovornim djelovanjem, jasno stala na stranu obrane civilizacijskih vrijednosti na kojima počiva slobodni svijet.
Vi ste na svojim radnim mjestima, na svojim dužnostima, dali značajan doprinos hrvatskoj vjerodostojnosti, a prije svega hrvatskoj sigurnosti.
Ova godina obilježena je nizom povijesnih postignuća naše domovine, ostvarili smo uistinu velike strateške ciljeve o kojima su maštale generacije prije nas. I ono na što smo najponosniji, ostvarili smo sve ono za što su se zalagali i u što su vjerovali naši hrvatski branitelji.  

Znamo da bez njihove borbe i bez njihove žrtve, ne bi bilo ove uspješne Hrvatske.Blagdan Božića od nas traži i veliku zahvalu obiteljima hrvatskih branitelja: hvala što ste ih podržali u njihovoj spremnosti da se stave na raspolaganje Domovini.
Želim vam svima zaželjeti obilje radosti i zadovoljstva postignutim, kako na profesionalnom, tako i na osobnom planu.Neka nas duh i poruke Božića potaknu na davanje, na doprinos, na izgradnju i sebe i onih oko nas kao još boljih ljudi, otvorenih prema dobrom i usmjerenih prema svekolikom blagostanju. 

Sretan vam i blagoslovljen Božić te uspješna nova 2023. godina!“.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.