Predsjednik Milanović razgovarao sa zapovjednikom Savezničkog zapovjedništva za transformaciju generalom Lavigneom

Predsjednik Milanović razgovarao sa zapovjednikom Savezničkog zapovjedništva za transformaciju generalom Lavigneom

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas zapovjednika Savezničkog zapovjedništva za transformaciju (NATO ACT) generala zbora Philippea Lavignea koji boravi u  posjetu Republici Hrvatskoj i Oružanim snagama Republike Hrvatske.  General Lavigne izvijestio je predsjednika Milanovića o glavnim aktivnostima Savezničkog zapovjedništva za transformaciju s naglaskom na pripreme koje se provode kao potpora prioritetnim ciljevima Glavnog tajnika NATO-a za ovogodišnji NATO Summit u Vilinusu, u Estoniji. Prije svega se to odnosi na  implementaciju Koncepta razvoja sposobnosti ratovanja (NWCC) te na davanje stručne pomoći u NATO projektu Digitalne transformacije. Također, razgovaralo se o ciljevima sposobnosti koji se implementiraju u OSRH te o trenutnoj situaciji vezanoj uz rat u Ukrajini.

 Uz generala zbora Philippea Lavignea na sastanku s Predsjednikom Republike bili su izvršni časnik brigadir brigadir Arnaud Gary, politički savjetnik Julien Deruffe i posebni savjetnik kapetan fregate Brian Richards.

 Uz predsjednika Milanovića bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Michael Križanec, brigadir Branimir Tojčić te savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i pročelnik Vojnog ureda u Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost Ureda predsjednika kontraadmiral Predrag Stipanović.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.