I dalje niže trošarine na benzin, dizel i lož ulje

I dalje niže trošarine na benzin, dizel i lož ulje

Hrvatska će s milijun eura pridonijeti Fondu Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF) za žurne potrebe obnove energetske infrastrukture Ukrajine, odnosno za nabavu 50 generatora za škole i bolnice u Ukrajini. Tim doprinosom, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, Hrvatska se pridružuje europskoj i globalnoj inicijativi za donaciju generatora i transformatora kako bi se pomoglo Ukrajincima u zimskim mjesecima. Vlada je donijela i Uredbu o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojom će se smanjene trošarine za benzin, dizel i lož-ulje nastaviti primjenjivati do 28. veljače.

I dalje niže trošarine na benzin, dizel i lož ulje

Vlada je donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojom će se smanjene trošarine za benzin, dizel i lož-ulje nastaviti primjenjivati do 28. veljače.
Ministar financija Marko Primorac podsjetio je da je Vlada od ožujka prošle godine deset puta mijenjala uredbu o visini trošarine na energente i električnu energiju s ograničenim razdobljem važenja, radi sniženja trošarina na bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo te za loživo ulje, u okviru mjera za ublažavanje povećanja cijena energenata.
S obzirom da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata, Vlada je zadržala niže trošarine za benzin, dizel i loživo ulje, za razdoblje do 28. veljače.Tako će trošarina na bezolovni motorni benzin iznositi 406 eura za tisuću litara, dizelsko gorivo 353 eura i loživo ulje 21 euro za tisuću litara.
Današnjom izmjenom uredbe nastavlja se primjena mjere snižavanja visine trošarine, čime su visine trošarina na bezolovni motorni benzin, dizelsko gorivo i loživo ulje i nadalje usklađene s minimalnim visinama trošarina propisanima europskim direktivama, rekao je Primorac.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.