Predsjednik Milanović primio brazilskog ministra vanjskih poslova Maura Vieiru

Predsjednik Milanović primio brazilskog ministra vanjskih poslova Maura Vieiru

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas ministra vanjskih poslova Savezne Republike Brazila Maura Vieiru koji boravi u radnom posjetu Republici Hrvatskoj.

 Na sastanku su razgovarali o napretku bilateralne suradnje između Hrvatske i Brazila koji se, između ostalog, ogleda i kroz potpisivanje dvaju sporazuma iz područja kulture i obrazovanja. Nadalje, tema sastanka bila je i multilateralna suradnja i odnosi između Europske unije i zemalja Latinske Amerike i Kariba. Razmijenjeni su i stavovi o aktualnoj sigurnosnoj situaciju u Europi te o globalnim posljedicama ruske agresije na Ukrajinu. Ministar Vieira prenio je predsjedniku Milanoviću poziv novog brazilskog predsjednika Luiza Inacia Lula da Silve da posjeti Brazil.  

Za izniman doprinos razvoju dobrih i prijateljskih odnosa između Republike Hrvatske i Savezne Republike Brazila, predsjednik Milanović odlikovao je ministra Vieiru Redom kneza Branimira s ogrlicom. Prije nego što je u siječnju ove godine stupio na dužnost ministra vanjskih poslova, Mauro Vieira bio je veleposlanik Savezne Republike Brazila u Republici Hrvatskoj, od 2020. godine do kraja 2022. godine.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.