Gradonačelnik Bosilj: Vlada je konačno raspustila GV, očekujem da će izbori biti prije Uskrsa

Gradonačelnik Bosilj: Vlada je konačno raspustila GV, očekujem da će izbori biti prije Uskrsa

Nakon neizglasavanja proračuna za Grad Varaždin u studenoome prošle godine, Vlada si je dala vremena te tako umjesto odmah u siječnju  odluku o raspuštanju Gradskog vijeća raspisala tek ovih dana. Imenovala je i povjerenika za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Varaždina, a sada bi trebala službeno raspisati izbore.

 Neven Bosilj ostaje gradonačelnik, a Miroslav Marković njegov zamjenik. Biraju se samo novi članovi Gradskog vijeća. Kad se novo Vijeće sastavi gradonačelnik će opet predložiti proračun. Ukoliko ga ne prihvati ni novi sastav Gradskog vijeća, onda tek dolazimo do mogućnosti da se održe i novi izbori za gradonačelnika.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj komentirao je odluku Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Varaždina:

 „Odlično je što je Vlada Republike Hrvatske nakon 46 dana uspjela raspustiti Gradsko vijeće, iako se to moglo napraviti još u siječnju. Tako su tek s jučerašnjim danom počeli teći rokovi. Nadam se da će Vlada sljedeći tjedan raspisati izbore i za Varaždin, jer Općina Kalnik već je dobila termin 26. ožujka. Nadam se i da će izbori biti prije Uskrsa iako me svi uvjeravaju da određenim političkim subjektima u gradu Varaždinu odgovara odugovlačenje te da će biti tek nakon Uskrsa. Međutim, to nikako ne odgovara našim sugrađanima i nadam se da te informacije koje mi pristižu nisu točne.

Imenovana je povjerenica Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća. Grad Varaždin mora donijeti novu Odluku o financiranju nužnih rashoda i izdataka, a jedina i glavna funkcija povjerenice je prihvaćanje te odluke.“

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.