Tražimo da se obračuni župana Stričaka ubuduće maknu s dnevnog reda priopćio je SDP nakon sjednice županijske skupštine

Tražimo da se obračuni župana Stričaka ubuduće maknu s dnevnog reda priopćio je SDP nakon sjednice županijske skupštine

Nakon jučerašnje sjednice skupštine Varaždinske županije na kojoj je došlo do verbalnih obračuna između župana Anđelka Stričaka i nekih oporbenih vijećnika stiglo je priopćenje iz SDP-a u kojem se osuđuje takva retorika i traži rješavanje problema u zdravstvu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Danas, nakon dvije godine apela i upozorenja, napokon smo od župana Anđelka Stričaka čuli da će se problemi zdravstva napokon naći na dnevnom redu naredne županijske Skupštine. 

Problemi u zdravstvu su nadstranački, nažalost ima ih mnogo, od nepreglednih lista čekanja, ogromnih dugova koje generiraju zdravstvene ustanove, pa do neadekvatne zdravstvene skrbi i loše organizacije. Svima nama trebao bi biti cilj da građani budu na prvom mjestu. Pravo na zdravlje temeljno je i Ustavom zajamčeno ljudsko pravo te očekujemo da se do naredne sjednice Skupštine Varaždinske županije sastavi detaljno izvješće o stanju u zdravstvu, a SDP-ovi vijećnici danas su tražili da ih se uključi u samu izradu izvješća te da se izradi metodologija, koja bi trebala prethoditi konkretnim rješenjima. 

Očekujemo da se utvrdi stanje, problemi, ali i predlože mjere koje će rezultirati određenim pomacima i u smislu zaštite prava pacijenata, ali i u smislu smanjenja lista čekanja. 

Nažalost, na današnjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije problemi u zdravstvu, koje je detektiralo više vijećnika iz različitih stranaka, ostalo je u sjeni politiziranja i osobnih obračuna župana Anđelka Stričaka. 

Stoga SDP Varaždinske županije osuđuje današnje divljačke ispade Anđelka Stričaka koji ne priliče funkciji jednog župana. ..... 

Bez obzira o kome se radilo, bez obzira na svjetonazorske ili bilo kakve druge razlike, nitko si ne smije dopustiti da potpuno izgubi kompas i ponaša se nedolično, mimo svih moralnih vrijednosti. 

Mi smo kraj vrijednih ljudi, a Varaždin kao središte županije diči se bogatom kulturnom baštinom, ali i kulturnim ponašanjem. Stoga župan, koji bi trebao predstavljati, zastupati i zalagati se za naš kraj i naše ljude, treba ubuduće poraditi na samokontroli i posvetiti se poslu i projektima, a ne se baviti osobnim animozitetima. 

Ljudi Varaždinske županije zaslužuju puno više od političara koji je sjednice županijske Skupštine pretvorio u mjesto osobnih obračuna. 

Apeliramo da problemi u zdravstvu, ali i sve teme i projekti koji su od interesa naših građana budu na prvom mjestu, a da se politikanstvo, obračuni i divljaštvo maknu s dnevnog reda svih budućih sjednica.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.