U tijeku je izvanredna sjednica Hrvatskog sabora, a teme su štrajk u pravosuđu i plinska afera

U tijeku je izvanredna sjednica Hrvatskog sabora, a teme su štrajk u pravosuđu i plinska afera

U tijeku je izvanredna sjednica Hrvatskog sabora, koja će kroz trodnevnu raspravu obuhvatiti dvije goruće teme. Sabor je počeo ovo izvanredno zasjedanje na inicijativu oporbe i Predsjednika Zorana Milanović, a teme su u štrajk u pravosuđu i plinska afera. Tijek rasprave je povremeno buran, pršte i međusobne uvrede.  

Ova, 17., izvanredna sjednica Hrvatskoga sabora održana je na temelju članka 79. stavka 2. Ustava Republike Hrvatske te članka 220. i 221. Poslovnika Hrvatskoga sabora, a na zahtjev predsjednika Republike Hrvatske, Predsjednik Sabora sazvao je 17., izvanrednu sjednicu Hrvatskoga sabora u dane:  21., 22. i 23. srpnja. Sjednica je započela u petak, 21. srpnja u 9.30 sati u Sabornici, Trg sv. Marka 6, Zagreb. 

Dvije točke koje je Zoran Milanović predložio zaključci su kojima bi Sabor obvezao Vladu da odmah, a najdulje u roku od 15 dana, poduzme sve potrebne mjere kako bi se osiguralo uredno funkcioniranje sudbene vlasti, te da u roku 15 dana utvrdi koje su institucije i osobe odgovorne za financijsku štetu nanesenu HEP-u u provedbi Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije.  O prvom zaključku zastupnici će raspravljati u petak, nakon što na početku sjednice iznesu stajališta na temu po izboru, a o drugom u subotu. 
Za nedjelju je previđeno glasovanje o zaključcima, a da bi prošli potrebno je da ih podrži većina od 76 zastupnika.

  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.