Predsjednik Vlade hvali suradnju s Velikom Goricom

Predsjednik Vlade hvali suradnju s Velikom Goricom

Premijer Andrej Plenković čestitao je Velikogoričanima Dan grada, istaknuvši da je taj grad važno gospodarsko, prometno, ali i sportsko središte. Ocijenio je i da je Velika Gorica dobar primjer poreznog rasterećenja građana ukidanjem prireza i ne korištenjem povećanja poreza na dohodak, čime je pridonio rastu plaća.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Velike Gorice.

U prigodnom govoru, premijer je naglasio da je Velika Gorica važno gospodarsko, prometno, ali i sportsko središte zahvaljujući odluci o izgradnji kampa Hrvatskog nogometnog saveza. Tu je i sjedište Hrvatske pošte i drugih tvrtki, a o važnosti zračne luke nije potrebno posebno govoriti, dodao je.

Atraktivan grad za život i rad

Smatra da je ulaganjima u infrastrukturu Velika Gorica postala atraktivan grad za život i rad, a njegovo vodstvo donošenjem političkih odluka preuzelo je svoj dio odgovornosti odlučivši ne kompenzirati ukidanje prireza, povećanjem stope poreza na dohodak te su izravno utjecali na povećanje plaća građana, za razliku od Grada Zagreba koji im to neće omogućiti.

Podsjetivši na Vladine uspjehe, rast zaposlenosti, povećanje plaća, podizanje kreditnog rejtinga, korištenje EU sredstava, kao i ulazak Hrvatske u Schengen i uvođenje eura u istom danu, realizaciju velikih projekata prometne infrastrukture, istaknuo je da ima jasnu nacionalnu razvojnu strategiju razvoja zemlje te kako osigurati još veću zaposlenost i plaće.

Plenković je također podsjetio na Vladinu pomoć u otklanjanju posljedica zagrebačkog i petrinjskog potresa i očuvanja radnih mjesta u pandemiji. Čestitavši Dan grada i blagdan Svete Lucije, pohvalio je odličnu suradnju s velikogoričkim vlastima i funkcioniranje fiskalne decentralizacije te zajedničko djelovanje na dobrobit građana i izrazio uvjerenje u njezin nastavak.

"Vlada stoji uz vas i želim vam svako dobro u daljnjem razvoju", zaključio je premijer.

U Velikoj Gorici u planu novi dom za starije i nova osnovna škola

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar osvrnuo se na izgradnju nogometnog kampa HNS-a te dodao da je planu izgradnja doma za stare i nemoćne, kao i nove osnovne škole. Zahvalio je Vladi na pomoći u realizaciji projekata, naglasivši da je 80 posto njih realizirano upravo uz njezinu pomoć.  


Izvor: Hina/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.