Livaja, Pašalić i Vlašić golovima donijeli sjajnoj Hrvatskoj novu veliku pobjedu na Poljudu

Livaja, Pašalić i Vlašić golovima donijeli sjajnoj Hrvatskoj novu veliku pobjedu na Poljudu

Pred 16.237 gledatelja na Poljudu Hrvatska je dominirala protiv Slovenije od prve do posljednje minute te joj uzvratila za neugodan poraz sa starta kvalifikacija u ožujku u Ljubljani.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić odlučio je od prve minute na teren poslati ljubimca splitske publike i napadača Hajduka Livaju, a taj potez se pokazao punim pogotkom jer je upravo Marko Livaja postigao prvi pogodak u 33. minuti.

Ovom uvjerljivom pobjedom „Vatreni“ su osvojili nova tri boda u borbi za plasman na svjetsku smotru u Kataru, a uz rezultatski uspjeh ostavili su i odličan dojam na poljudskom terenu. 

Hrvatska je od prve minute krenula po pogodak, a prvi je Oblaka na kušnju stavio Kramarić, no slovenski je vratar uspio zaustaviti taj pokušaj. Potom je Livaja ostao za korak prekratak, a ubrzo i pucao iz daljine, ali opet je Oblak obranio.

U 33. minuti Pašalić je glavom na ubačaj Juranovića pogodio vratnicu, a na odbijenu loptu prvi reagira Livaja i postiže svoj prvi pogodak za hrvatsku reprezentaciju. Prije odmora pokušali su još PerišićBarišić te još jednom Kramarić, ali nisu uspjeli matirati slovenskog vratara.

Odnos snaga nije se značajnije promijenio niti u drugom poluvremenu, a posebno se dobrim prodorom kroz slovensku obranu istaknuo Kovačić, no Oblak je i njega osujetio.

Put do mreže Vatreni su ponovno pronašli u 66. minuti, kada je Perišić prošao svog čuvara te lijepo uposlio Pašalića, koji iz blizine povisuje na 2:0. U posljednjim minutama utakmice dva se puta u obećavajućoj poziciji našao i Ivanušec, a pobjedu Hrvatske zapečatio je glavom Vlašić, na asistenciju Oršića.

U preostalim utakmicama Skupine H Rusija je pobijedila Maltu 2:0, dok je Slovačka istim rezultatom svladala Cipar. U listopadu će Hrvatska kao vodeća momčad na tablici gostovati na Cipru te potom dočekati Slovačku.

Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H:
1. Hrvatska 13
2. Rusija 13
3. Slovačka 9
4. Slovenija 7
5. Malta 4
6. Cipar 4

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.