Dinamo fantastičnim golom Oršića pobijedio West Ham

Dinamo fantastičnim golom Oršića pobijedio West Ham

Nogometaši Dinama pobijedili su West Ham u Londonu s 1:0 u susretu posljednjeg, 6. kola skupine H, čime su osigurali nastavak natjecanja u Europskoj ligi na proljeće!

Pobjedu je Modrima osigurao fantastičnim pogotkom Mislav Oršić već u četvrtoj minuti. Nakon toga imao je hrvatski prvak još dosta prilika za uvjerljiviju pobjedu protiv West Hama, koji je istrčao u prilično miješanom sastavu, sa samo dvojicom stalnih i još dvojicom povremenih prvotimaca, među njima i Nikolom Vlašićem. 

Na ruku Dinamu išla je i pobjeda Rapida na gostovanju kod Genka (0:1), no na kraju im i nije bila potrebna ta "usluga" od Austrijanaca, koja bi imala značenje u slučaju londonskog poraza ili remija.

Na kraju je skupinu osvojio West Ham s 13 bodova, Dinamo je drugi s 10, Rapid treći sa šest i ide u Konferencijsku ligu na proljeće, dok je Genk s pet bodova na začelju.

West Ham kao pobjednik skupine ide direktno u osminu finala, Dinamo će igrati u play-offu Europske lige s jednim od trećeplasiranih klubova iz Lige prvaka, dok Rapid seli u play-off Konferencijske lige.

Ždrijeb je 13. prosinca u Nyonu s početkom u 13 sati, a "Modrima" prijete RB Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Šerif, Barcelona, Atalanta, Sevilla i Zenit Sankt Peterburg.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.