Fantastična Hrvatska na krilima navijača pobijedila Srbiju

Fantastična Hrvatska na krilima navijača pobijedila Srbiju

Hrvatska je pobijedila Srbiju u drugoj utakmici na Europskom prvenstvu s 23:20 te tako upisala prve iznimno važne bodove. Nakon što je veći dio utakmice Hrvatska imala probleme u napadu, zadnjih 15 minuta počeli smo lakše zabijati te se naposljetku ostvariti pobjedu protiv neugodne Srbije.

Po šest golova za Hrvatsku postigli su Ivan Čupić i Ivan Martinović, pet je dodao Tin Lučin, dok su Bogdan Radivojević s pet i Lazar Kukić s četiri gola bili najbolji kod Srbije.

U dvoboju koji je praktički odlučivao o drugom putniku u drugi krug natjecanja iz ove skupine uz sigurnu Francusku Hrvatska je imala kontrolu rezultata od početka do kraja dvoboja.

Iskusni Čupić otvorio je utakmicu iznudivši isključenje suparničkog igrača u prvom napadu, a onda je postigao i prva dva gola na dvoboju te dao ton čitavoj utakmici.

Jedino vodstvo Srbije dogodilo se sredinom prvog dijela kada je bilo 6-7, ali tada se "probudio" Cindrić i s tri gola do odlaska na odmor odveo Hrvatsku do 11-9.

Izbornik Hrvoje Horvat je u drugom dijelu napravio promjenu na vratima i umjesto indisponiranog Pešića uveo Šunjića što se pokazalo punim pogotkom. Upravo je Šunjić s tri vezane obrane kod rezultata 12-11 omogućio novi bijeg na 14-11.

Deset minuta prije kraja bilo je 19-15, dvije minute prije zvuka sirene i 23-18 te je Hrvatska izborila važnu pobjedu.

Za prolazak u drugi krug Hrvatska još treba u ponedjeljak od 18 sati svladati otpisanu Ukrajinu. Dok će Srbija protiv Francuske trebati senzacionalnu pobjedu kako bi se probila među dvije najbolje reprezentacije u skupini C koje će nastaviti natjecanje. 

Nakon dva kola vodi Francuska s četiri boda, Srbija i Hrvatska imaju po dva, a Ukrajina je na dnu bez bodova. 

Izvor: HRT

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.