Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku je osvojila Svjetsko prvenstvo 2022. u Grčkoj!

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku je osvojila Svjetsko prvenstvo 2022. u Grčkoj!

Hrvatska seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku ponijela je u nedjelju naslov na Svjetskom prvenstvu u Heraklionu! Tjedan dana nakon što je juniorska selekcija osvojila Mundijal, isto je pošlo za rukom i seniorima! Hrvatska je treći put postala svjetski prvak u petom finalu, četvrtom uzastopnom. Zlatnu medalju osvojili su i u Cadizu 2008. i Budimpešti 2016.

Hrvatska je u finalnoj utakmici bila bolja od Danske sa 2-0 (24-22, 21-18) u setovima i tako osigurala treći naslov svjetskog prvaka i 30. medalju za Hrvatsku rukomet na pijesku. Nakon šest dana natjecanja i devet pobjeda u devet utakmica Lucian Bura proglašen je najboljim desnim krilom i najboljim strijelcem prvenstva. Ovogodišnja završnica Svjetskog prvenstva bila je repriza prošlogodišnje završnice na Europskom prvenstvu, ali ovaj put sa sretnim završetkom i pobjedom Hrvatske. Danska je pokušala sustići i približiti se Hrvatskoj kako bi utakmicu dovela do izvođenja jedanaesteraca, ali tijekom cijelog turnira nisu mogli ugroziti vrlo pribranu Hrvatsku.

"Posljednja utakmica je jedina utakmica u kojoj nemaš što izgubiti, a možeš samo pobijediti. Protiv Danske je bilo baš onako kako smo zamislili - izazovno i na jednu loptu. Ovaj put se pokazalo da smo odlično reagirali. Ispoštovali su naše dogovore, a mi smo vješto odgovorili obrambeno, posebno Valentino i Jurić koji su se složili i olakšali našem vrataru u obrani. Ovo nam je treći naslov, nešto čemu smo težili. Uvijek imam osjećaj da se zlato vraća kući, a taj smo osjećaj imali tijekom cijelog turnira. Svaka čast dečkima na odličnoj igri,“ istaknuo je izbornik Hrvatske Mladen Paradžik.

Novi hrvatski prvaci svijeta u rukometu na pijesku su:

  1. BORNA KOLIĆ
  2. DOMINIK MARKOVIĆ
  3. VALENTINO VALENTAKOVIĆ
  4. IVAN JURIĆ
  5. JOSIP LEKO
  6. LUCIAN BURA
  7. IVAN DUMENČIĆ
  8. JOSIP VOJVODE
  9. NIKOLA FINEK
  10. FILIP GORIČANEC

Čestitamo igračima i stručnom stožeru na ovom iznimnom uspjehu!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.