Veliki uspjeh vaterpolista - Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva: Popadić i ekipa srušili Srbiju

Veliki uspjeh vaterpolista - Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva: Popadić i ekipa srušili Srbiju

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti. U četvrtfinalu je Hrvatska svladala Srbiju sa 14-12 (1-1, 4-3, 5-5, 4-3). Svih 10 igrača u polju zabilo je za Hrvatsku, a po dva gola su zabili Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov, dok je Dušan Mandić bio četverostruki strijelac za Srbiju.

Bio je to sraz dviju reprezentacija koje su u potpunosti izmijenile sastave nakon prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju. Hrvatska je pokazala kako je u Budimpešti nadmoćnija i u boljoj formi od Srbije. Izabranici Ivice Tucka niti u jednom trenutku utakmice nisu bili u zaostatku, u nekoliko su navrata imali i po tri gola prednosti. Ključnim se pokazao pogodak Lorena Fatovića za 14-11 s istekom napada 1:55 minuta prije kraja.

U prvoj je četvrtini briljirao Toni Popadić koji je u tom razdoblju upisao čak šest obrana. Tu prvu četvrtinu obilježila je rastrgana igra u napadu, Hrvatska je postigla gol samo u situaciji s dva igrača više, dok je Srbija poravnala u samoj završnici prvih osam minuta. I u drugih osam minuta Hrvatska je konstantno držala minimalnu prednost, u dva navrata je imala sjajne pozicije za bijeg na dva razlike, no Vrlić i Bukić nisu uspjeli svladati Mitrovića.

No, treću četvrtinu sjajno su otvorili Vukičević, Krapić i Vrlić te odveli Hrvatsku na 8-5. Najbolji srpski igrač Mandić nije dopustio da utakmica bude prerano riješena, s dva brza gola smanjio na 9-8, pa se i u posljednjih osma minuta krenulo s minimalnim vodstvom Hrvatske.

HRVATSKA - SRBIJA 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3)

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Fatović 1, Krapić 1, Lazić 1, Bukić 1, Vukičević 1, Žuvela 2, Marinić Kragić 2, Vrlić 2, Bašić 1, Harkov 2 (1)

SRBIJA: Dobozanov, Mitrović; Mandić 4 (3), Subotić 1, Ranđelović, Lazić, Vico 1, S. Rašović 1, Lukić, Jakšić 2, Radulović 1, Drašović, V. Rašović 2

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 7/13, Srbija 6/15

PETERCI: Hrvatska 1/1, Srbija 1/1

Foto: Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.