Braća Sinković slavila i u Luzernu: Presretni smo

Braća Sinković slavila i u Luzernu: Presretni smo

Izuzetni hrvatski veslači Martin i Valent Sinković odradili su još jednu odličnu utrku te su upisali novu ovogodišnju pobjedu. Slavili su u utrci dvojca na pariće i na prestižnoj utrci Svjetskog kupa u švicarskom Luzernu.

Najtrofejnija braća hrvatskih veslača od početka finalne utrke imali su pobjednički zaveslaj te su preuzeli vodstvo u borbi gdje su im Australci David Bartholot i Caleb Antill bili ozbiljna i stalna prijetnja.

Ipak, na svakom prolazu, od 500 preko 1000 i 1500 metara pa do cilja, braća Sinković su bili malo ispred Australaca. Odbili su sve njihove napade, držali konstantni žestoki ritam i na kraju slavili s pobjedničkim vremenom 6:07.19.

Australski dvojac je bio drugi sa sekundom zaostatka (6:08.10), a jako dobru utrku su odradili i Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero koji su na kraju bili treći (6:08.56).

Četvrtu su poziciju zauzeli Litavci (6:10.03), petu Britanci (6:11.44), dok je posljednja posada u finalu bila ona Srbije s vremenom 6:15.53.

Hrvatski veslači pobjednici su prvog i drugog Svjetskog kupa te su naslov ukupnih pobjednika osigurali i prije regate u Luzernu. 

- Presretni smo s pobjedom! Bila je stvarno naporna utrka i ovim putem čestitamo Australcima i Španjolcima koji su bili sjajni protivnici, naročito u finišu. Mi smo odveslali svoje, ostvarili tri pobjede u tri svjetska kupa i sada gledamo samo naprijed, rekao je Valent Sinković.

Nakon ovakve završnice i pobjede, Martin i Valent Sinković nastavljaju s pripremama za Europsko prvenstvo koje će se održati u Münchenu od 11. do 14. kolovoza.

- Imamo još posla za odraditi. Moram priznati da sam sa sobom nisam skroz zadovoljan kako sam odveslao danas, ali to je dobar poticaj za dalje da budemo još bolji i da uvijek damo sve od sebe. Sada nam kreću pripreme, idemo još više raditi i nadamo se na Europskom prvenstvu odveslati najbolje što znamo, izjavio je Martin Sinković. 

Izvor: HRT

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.