"Hrvatska se ljubi i kad vodi i kad gubi" - Hrvatska u Al Khoru bez golova protiv Maroka, Modrić igrač utakmice

"Hrvatska se ljubi i kad vodi i kad gubi" - Hrvatska u Al Khoru bez golova protiv Maroka, Modrić igrač utakmice

Hrvatski kapetan Luka Modrić dobitnik je službene nagrade za najboljeg igrača utakmice s Marokom. (Foto: FB HNS) U dvoboju 1. kola skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru hrvatski nogometaši odigrali su u Al Khoru bez golova protiv Maroka, pa obje reprezentacije ostaju u igri i dalje. Na tribinama je bilo oko 20.000 navijača Maroka i oko 1500 hrvatskih navijača, ali cijela Hrvatska pa i Hrvati izvan domovine i u iseljeništvu bili su, kao jedan, uz našu reprezentaciju. Jer, iako je neki danas kritiziraju, "Hrvatska se ljubi i kad vodi i kad gubi" - kažu oni pravi navijači.

Navijači su uoči utakmice protiv Maroka razvili ogromnu zastavu, dugu 201 metar na ulicama Dohe, ali nisu je smjeli unijeti na stadion. Ta zastava od 100 kilograma prošla je i posebnu inspekciju po dolasku u Katar, gdje je iz sigurnosnih razloga morala biti prvi put razvijena radi pregleda. Hrvatski navijači prvi su put svoju zastavu istaknuli (tada duljine 80 metara) na Europskom prvenstvu u Portugalu 2004. godine. Na prošlom Svjetskom prvenstvu kada su Hrvati postali svjetski viceprvaci, bila je dugačka 96 metara.
Nakon neriješenog rezultata u utakmici s Marokom, Zlatko Dalić i igrači složili su se oko toga da je bilo riječi o teškoj utakmici, a za HRT izbornik Dalić je između ostalog rekao. 

- Teška utakmica, to smo i očekivali, protivnik je bio dobar i kompaktan, pripremio se za nas, stajao u bloku, svi su bili iza lopte. Mi smo to znali i malo smo "imali ručnu" čini mi se kod većine igrača, bojali su se pogreške, premalo je bilo dubine i okomitih lopti. One situacije koje smo stvorili nismo uspjeli realizirati, ali igrali smo s posjedom i kontrolom utakmice. Nedostajalo je više odlučnosti i okomitosti.

Danas smo odlučili da imamo jednog iskusnijeg igrača u fazi obrane jer smo znali koliko je protivnik težak i da će nam trebati iskustvo otraga, dodaje izbornik. 

-  Bilo nam je teško, ali ono što mogu malo zamjeriti je da nam je nedostajalo više hrabrosti, dečki su se bojali njihove kontre, da ne pogriješimo, prva je utakmica, otvaranje prvenstva, nekako je drugačija situacija sada nego prije četiri godine, ali nemamo za čime žaliti, idemo dalje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.