U Hrvatskoj danas evidentirano 486 novih slučajeva koronavirusa, tri osobe preminule

U Hrvatskoj danas evidentirano 486 novih slučajeva koronavirusa, tri osobe preminule

Ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade, prvoj nakon godišnjeg odmora, iznio je nove brojke vezano uz oboljele od koronavirusa. U Hrvatskoj tako imamo 486 novih slučajeva, udio novozaraženih u broju testiranih u 24 sata je 4,88%, na bolničkom liječenju je 235 osoba, od kojih na respiratoru 26. Tri su osobe preminule. 

- Svjedočimo epidemiji necijepljenih, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade. - Danas imamo 486 novih slučajeva zaraženih. Udio novozaraženih u broju testiranih u zadnja 24 sata je 4,88%. Raste broj zaraženih na bolničkom liječenju i sada ih je 235, a na respiratoru je 26 osoba. Brojke neumoljivo dokazuju: posljednjih 14 dana od 3697 novozaraženih osoba s pozitivnih PCR testom čak njih 85,72% nije bilo cijepljeno. Od 221 hospitalizirane osobe njih 87,51% nije bilo cijepljeno. Od 1. lipnja do 17. kolovoza preminulo je 254 osobe sa ili zbog Covida-19, a 80% preminulih nije bilo cijepljeno.
Ministar je naglasio i sve veći broj hospitaliziranih među mladima i maloljetnicima.

Imamo epidemiju necijepljenih što potvrđuje njihov najveći broj među novozaraženima, hospitaliziranima i preminulima -  napisao  je miinistar na twitteru. Špricaje znanstveno i statistički pokazalo svoju učinkovitost. je osigurala svakom Osoba koja stojimogućnost zaštite zdravlja cjepivom. NaLjudi koji se drže za rukeje odluka. Nitko od nas nijePusti otok
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.