U hotelu Dubrovnik u Zagrebu održava se 49. znanstvena konferencija “Building Resilient Society”

konferencija

U zagrebačkom hotelu Dubrovnik održava se 49. Međunarodna znanstvena konferencija o ekonomskom i društvenom razvoju, s podnaslovom “Building Resilient Society”.

Prema riječima Domagoja Cingule, koji je uz prof.dr. sc. Marijana Cingulu glavni organizator konferencije, to je ujedno iskup koji se šestu godinu za redom organizira u Zagrebu, a predstavlja i zaključni znanstveni skup koji tvrtka organizira u 2019. godini. 

- Ove godine organizirali smo skupove u sllijedećim gradovima: Baku, Rabat, Lisbon, Buenos Airesu, Beogradu, Londonu, Aveiru, Splitu, Moskvi, Varaždinu, Pragu i Varšavi. Suorganizatori skupa u Zagrebu su: University North (Sveučilište Sjever), Faculty of Management University of Warsaw (Poljska), Faculty of Law, Economics and Social Sciences Sale - Mohammed V University in Rabat (Maroko) and MEV (Međimursko Veleučilište u Čakovcu). Konferencija se održava pod pokroviteljstvom: Ureda Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja i HGK.

Uvodničari su bili (redom): Domagoj Cingula (Predsjednik organizacijskog odbora “esd Conference”) rof. Marijan Cingula (Predsjednik znanstvenog odbora “esd Conference”) prof. Davor Filipović (izaslanik Predsjednice RH). Skup je okupio više od 100 autora iz 17 zemalja svijeta, a 40-tak ih je došlo prezentirati svoje radove (ukupno je prikupljeno 67 radova od 100-tinjak autora). Projekt je pokrenut 2011., a prvi skup održan je u Frankfurtu, 2012. godine. Do sada smo konferencije organizirali na svim kontinentima, a za iduću godinu već su sada oglašeni: Chelyabinsk, Rabat, Porto, Čakovec, Novosibirsk, Baku, te sa sigurnošću još idemo u Lisbon, Varaždin i opet Zagreb (za kraj godine), a vrlo vjerojatno, kao i svake godine, još su tu Moskva i Varšava. Skupove ne organiziramo sami, niti samo s gore navedenim institucijama. Naši Partneri, kroz godišnje skupove, vidljivi su ovdje (ima ih mislim, preko 30tak, a posebno ističemo University of Buenos Aires, 72. Sveučilište u svijetu po rankingu Times Higher Education, Grad Prag, Grad Lisbon, Grad Varžadin, te mnoge druge akademske institucije iz RH i svijeta / većina iz svijeta/: http://www.esd-onference.com/partners  (na linku je popis svih autora).

22 naše knjige (zbornici radova s konferencija) indeksirane su u najelitnijoj znanstvenoj biblioteci, Web of Science (CPCI), te u biblioteci/bazi EconLit (American Economic Association).

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.