Svečanost uz Dan FOI-a protekla uz dodjelu nagrada studentima i zaposlenicima te čestitke dekanici na postignutim uspjesima

Svečanost uz Dan FOI-a protekla uz dodjelu nagrada studentima i zaposlenicima te čestitke dekanici na postignutim uspjesima

U Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin, 16. prosinca svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća uz nazočnost mnogobrojnih gostiju, te studenata i zaposlenika, obilježen je Dan Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine Fakultet je obilježio 59. godišnjicu postojanja i 47. godišnjicu od osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.

Svečana sjednica Fakultetskog vijeća započela je pozdravnim govorom dekanice Fakulteta, prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep i drugih visokih uzvanika. Podršku Fakultetu došli su dati visoki uzvanici na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, kao i brojni predstavnici hrvatskih sveučilišta i fakulteta, institucija i agencija koje svoj rad usmjeravaju na visoko obrazovanje, tvrtke i institucije s kojima FOI surađuje na međunarodnim projektima, znanstvenim konferencijama, kao i kroz obavljanje stručne studentske prakse. Uvodno su se obratili i Fakultetu čestitali Dan Fakulteta izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik, Damir Habijan,  izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Tomislav Paljak, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić, župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak i zamjenik gradonačelnika grada Varaždina, Miroslav Marković. Svečanost su uveličali i brojne dekanice, dekani, prodekanice i prodekani matičnog Sveučilišta te drugih partnerskih sveučilišta, poslovnih škola, veleučilišta, institucija te predstavnika gospodarskog sektora s kojima FOI ima dugogodišnju i bogatu suradnju.

Svečana sjednica bila je prilika da se dekanica Fakulteta osvrne na sve što je FOI postigao tijekom prošle vrlo izazovne akademske godine. Dekanica je naglasila kreativnost kao izuzetno važnu vještinu koja je, povezana s digitalnim vještinama, odigrala ključnu ulogu u ovom razdoblju, a prema sadašnjoj situaciji, upravo će tako biti i u budućnosti. I tu je prednost i snaga FOI-ja, a koja je i sada poslužila da FOI bude jedan od vodećih fakulteta u stvaranju zanimanja budućnosti. Stoga je FOI ponosan što je u ovom razdoblju bio vjetar u leđa mnogim IT tvrtkama, upravo kao što su to one bile FOI-ju. FOI već godinama razvija jedinstveni obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i inovacija s poslovnim aspektima struke te razvija sinergijski odnos Fakulteta i poslodavaca. Dekanica je naglasila kako je FOI na ovogodišnjem jubilarnom 10. po redu Tjednu karijera ugostio gotovo 60 poslodavaca i studentima ponudio preko 120 različitih aktivnosti što je najbolji dokaz uzajamnog djelovanja i partnerskog odnosa.

FOI kontinuirano stvara nove prilike za svoje studente, akademsku, poslovnu i društvenu zajednicu u kojoj djeluje. Kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu smještena u gradu Varaždinu FOI je zasigurno jedan od vodećih generatora novih znanja i vještina koje dovode do tehnoloških inovacija kako u proizvodnji, tako i u pružanju informatičkih usluga. Producirajući uspješan kadar FOI je pridonio da se u gradu Varaždinu, odnosno na SZ Hrvatske razviju brojna uspješna poduzeća iz IT i telekomunikacijskog sektora, ali i drugih sektora koji svoje poslovanje temelje na poduzetničkim inicijativama, tehnologiji i danas sveprisutnoj digitalnoj transformaciji.

Iako virtualno, tijekom godine održani su mnogi događaji u organizaciji Fakulteta, a među kojima međunarodna znanstvena konferencija CECIIS 2021, ali i brojna druga događanja za studente u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju i Centra za podršku studentima i razvoj karijera. FOI nastavnici nastavili su i svoju znanstvenu i projektnu djelatnost u okviru 35 aktivnih projekata.

Na Svečanoj sjednici dekanica Fakulteta dodijelila je i nagrade i priznanja studenticama i studentima te nagrade i priznanja nastavnom i nenastavnom osoblju. Nagrađeni su studenti za izniman uspjeh tijekom studiranja, ali i za uspjeh na temelju ostvarenog prosjeka ocjena: Noa Midžić, Fran Sabolić, Marija Kuštelega, Klara Šilec, Lucija Vrbanić, Zlatko Pračić, Karlo Rusovan, Patrik Galina, Aldin Alagić, Tihana Grbac, Ana Keleković, Matija Barošević, Filip Bel, Jakob Bertović, Nikola Bešenski, Jakov Glavina, Lara Medić. Ove su godine Jerry John Antolos, Maja Benkus i Božo Kvesić dobili i priznanje za volontiranje i(ili) humanitarni rad.

Svake godine FOI dodjeljuje i povelju „Prijatelj FOI-ja“ onim suradnicima Fakulteta koji svojim nesebičnim angažmanom i suradnjom pomažu u međunarodnoj afirmaciji Fakulteta, kao i njegovom razvoju kao istraživačke institucije. Ove je godine povelju primio prof. Bart Rienties profesor analitika učenja na The Open University u Londonu te gostujući profesor na University of Dundee.

Nagradu za životno djelo koja se dodjeljuje nastavnicima u znanstveno-nastavnim i nastavnim zvanjima primio je prof. dr. sc. Božidar Kliček, a izv. prof. dr. sc. Dijana Oreški primila je nagradu za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu. Nagrada za izuzetno zalaganje nenastavnom osoblju ove je godine dodijeljena Matiji Šajnu. Izv. prof. dr. sc. Zlatko Erjavec primio je priznanje za istaknutu znanstvenu publikaciju u 2020. godini prema kriteriju relativne citiranosti časopisa u kojem je publikacija objavljena.

Važno je istaknuti i dobitnike priznanja za uspješnu poslovnu suradnju, a to su tvrtke Arbona d.o.o., CROZ d.o.o., Ecx.io d.o.o., Gideon Brothers d.o.o., Hrvatsko biometrijsko društvo, Infinum d.o.o., Mobilisis d.o.o., Northwest Agency, Poslovna inteligencija d.o.o. i SPECK d.o.o.

Dodajmo da je svečanost uveličao i nastup Akademskog pjevačkog zbora djelatnika i studenata Fakulteta organizacije i informatike pod ravnanjem maestre Janje Knapić, prof. 

 
  
 
 
BH_06681
 
 
 
 
 
BH_06717
 
 
 
 
 
 
 
BH_06742
 
 
 
 
 
 
 
BH_06764
BH_06769
 
 
 
 
 
BH_06789
 
BH_06806
 
BH_06816
 
BH_06829
 
 
BH_06836
 
 
BH_06858
BH_06860
 
BH_06868
 
 
 
 
 
 
BH_06910
 
 
BH_06919
 
BH_06926
BH_06928
 
BH_06937
BH_06940
BH_06942
BH_06943
BH_06950
BH_06953
BH_06954
BH_06956
BH_06964
BH_06965
BH_06968
BH_06973
BH_06975
 
 
 
 
BH_06988
 
 
BH_06997
BH_06998
 
 
BH_07006
BH_07010
BH_07013
 
BH_07018
BH_07023
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.