Huaweijevi podatkovni centri smanjili potrošnju energije za 14%

Huaweijevi podatkovni centri smanjili potrošnju energije za 14%

Huawei je u Barceloni predstavio najnovija dostignuća te viziju budućnosti koja spaja digitalnu tehnologiju, poslovne vrijednosti i ekološki prihvatljiv razvoj

Zagreb, 3. ožujka 2022. – Huawei Technologies je na Industrial Digital Transformation summitu u sklopu MWC-a u Barceloni predstavio svoja najnovija rješenja za podatkovne centre te je podijelila viziju inovativne budućnosti. Predsjednik Huaweija za Europu, Li Peng, predstavio je i najnovija dostignuća u segmentu tehnoloških rješenja namijenjenih sveučilišnim kampusima te inteligentne podatkovne centre koji smanjuju potrošnju energije za više od 14 posto.

Sveučilišni kampusi imaju visoke zahtjeve za pohranu podatkovnih centara, računalnu snagu i energetsku učinkovitost te se suočavaju s izazovima u upravljanju svojom velikom imovinom. S ciljem rješavanja ovog problema kompanija je obnovila i nadogradila mrežnu arhitekturu, interne sustave mreže i IT opremu stvarajući okruženje koje u potpunosti odgovara potrebama budućnosti. U tom je segmentu razvoj dodatno stavljen na tehnološki napredak po pitanju online sastanaka, 4K videokonferencija i bežične projekcije, pritom smanjivši potrošnju za 38 posto.

„Sveobuhvatno rješenje za podatkovni centar predvodi trend razvoja temeljenog na cloudu te intenzivnog i ekološki prihvatljivog razvoja, dok Huaweijevo inteligentno rješenje kampusa omogućuje potpuno bežični pristup, obnovu mrežne arhitekture i hiperkonvergenciju IT infrastrukture. Kroz kontinuirane inovacije u ICT i digitalnoj infrastrukturi, Huawei je postavio čvrste temelje za razvoj inteligentnog svijeta“, rekao je Chen Banghua, potpredsjednik Huawei Enterprise Business Grupe (BG).

Huawei je s globalnim partnerima i predstavnicima svjetskih kompanija razgovarao o ICT trendovima, budućnosti te spajanju digitalne tehnologije, poslovne vrijednosti i ekološki prihvatljivog razvoja.

„Jedna od glavnih ciljeva kompanije je pružiti svim industrijama brz, učinkovit, pouzdan i održiv sustav podatkovnih centara s inovacijama u području skladištenja podataka, učinkovitijem korištenju procesorske snage prilikom obrada podataka, veće pouzdanosti i stabilnije mreže“, rekao je Li Peng.

Brojna vrhunska rješenja već su implementirana u razne industrije. Napredak u sustavima koje Huaweija koriste u energetskoj industriji očituje se u boljoj zaštiti i nadzoru infrastrukture, sektoru logistike te stabilnijem javnom prijevozu, kao i u financijskim industrijama za koje Huawei implementirao rješenje za manjak mrežnih kapaciteta prilikom dnevnih operacija.

U borbi protiv klimatskih promjena, jedne od glavnih misija Huaweija, kompanija nastavlja razvijati inovativne rješenja za industrije, graditi pojednostavljene, ekološki prihvatljive i inteligentne ICT infrastrukture te istovremeno smanjivati potrošnju energije koju koristi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.