Održan 90. međunarodni znanstveni skup „Economic and Social Development“ (esd) tvrtke VADEA i Libertasa

Održan 90. međunarodni znanstveni skup „Economic and Social Development“ (esd)  tvrtke VADEA i Libertasa

U petak, 16. prosinca u Zagrebu je održan 90. međunarodni znanstveni skup „Economic and Social Development“ (esd), pod organizacijom varaždinske tvrtke VADEA i Libertas međunarodnog sveučilišta. Suorganizatori skupa su međunarodne institucije koje su s varaždinskom tvrtkom ove godine organizirale ukupno četrnaest konferencija, i to u šest različitih država i četrnaest različitih gradova, a to su: Sveučilište Sjever (Hrvatska), Faculty of Management University of Warsaw (Poljska), Faculty of Law, Economics and Social Sciences Sale - Mohammed V University in Rabat (Maroko), ENCGT - Ecole Nationale de Commerce et de Gestion de Tanger/ Abdelmalek Essaadi University (Maroko) i Međimursko Veleučilište (Hrvatska).

Ovogodišnji zagrebački skup naslovljen je „Building Resilient Society: National and Corporate Security“, što znači da je glavna tema bila nacionalna i korporativna sigurnost, a održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske gospodarske komore i Jadranskog naftovoda.

Skup su otvorili predsjednik znanstvenog odbora esd konferencije, profesor Marijan Cingula, te predstavnici institucija partnera: Ante Samodol, prorektor za studente i organizaciju na Sveučilištu Libertas, Petar Mišević, savjetnik predsjednika HGK, i Mario Šiljeg, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, kao izaslanik Vlade RH. Skupu je prisustvovalo tridesetak izlagača iz Hrvatske i svijeta, koji su prezentirali svoje radove iz tematskog područja, a vrijedi napomenuti kako se ovaj skup već održao na svim kontinentima počevši od 2013. godine. Organizacijski tim ovog znanstvenog skupa, ujedno je i najavio nadolazeće projekte u idućoj godini, koja će započeti online konferencijom u siječnju, zatim u Bangkoku (Tajland) u veljači, a slijede razne atraktivne destinacije u Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Portugalu, Maroku i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.