U Srcu održan panel „Vrednovanje studentskog postignuća – trebamo li mijenjati metode i zašto?

U Srcu održan panel „Vrednovanje studentskog postignuća – trebamo li mijenjati metode i zašto?

 U srijedu 11. listopada u Srcu je održan panel „Vrednovanje studentskog postignuća – trebamo li mijenjati metode i zašto?“ kao središnje događanje ovogodišnjeg Tjedna Centra za e-učenje.  

 U panelu su sudjelovali izv. prof. dr. sc. Nenad Judaš s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Vedran Katavić s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Snježana Kužir s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Vesna Vlahović Štetić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a moderirala ga je doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca.

 Tijekom panela raspravljalo se o važnosti ishoda učenja i načinima provedbe vrednovanja studentskog postignuća, kao i kada i u kojoj mjeri koristiti testove kao oblik vrednovanja. Uz to, panelisti su posebice istaknuli važnost konstruktivnog poravnanja odnosno međusobnu usklađenost očekivanih ishoda, načina poučavanja i načina vrednovanja što je jedan od ključnih čimbenika u realizaciji kvalitetnog nastavnog procesa te da tijekom studija studenti osim znanja trebaju stjecati i vještine koje također treba vrednovati. Složili su se i da je potrebno osigurati nastavnicima kontinuirano stručno usavršavanje i stjecanje digitalnih kompetencija, a Srce kroz svoje obrazovne programe te posebice Centar za e-učenje na tome radi već dugi niz godina.

 Detaljnije informacije nalaze se u priopćenju u prilogu, a materijali za novinare dostupni su i na poveznici https://www.srce.unizg.hr/vijesti/panel-vrednovanje-studentskog-postignuca-trebamo-li-mijenjati-metode-i-zasto/810.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.