Uspješan Kongres savjeta mladih Republike Hrvatske u Varaždinu

kongres savjeta mladih

U organizaciji Savjeta mladih Grada Varaždina i Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske, u Varaždinu se od petka, 23. kolovoza, do nedjelje, 25. kolovoza, održao 5. Kongres savjeta mladih Republike Hrvatske. Kongres se održao pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, a partneri projekta su bili Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Kongres je u tri dana okupio preko 60 članova savjeta mladih iz raznih dijelova Hrvatske, a za sudionike Kongresa su bile organizirane radionice koje su imale za cilj poboljšati i unaprijediti rad članova savjeta mladih, kako bi oni kroz svoj rad u savjetu poboljšali položaj mladih u svojim lokalnim zajednicama.

Središnji dio Kongresa bila je panel rasprava „Budućnost obrazovanja u Hrvatskoj“ koja se održala u subotu, u punoj Skupštinskoj dvorani Županijske palače Varaždinske županije. Moderator panel rasprave bio je Leon Žganec-Brajša, dok su gosti na panelu bili:prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja. Tomislav Paljak - zamjenik župana Varaždinske županije, dr. sc. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina,- izv. prof. dr.sc. Krešimir Buntak, Sveučilište Sjever – pročelnik Odjela za logistiku i održivu mobilnost, izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, novoizabrana dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Sanja Ostroški, direktorica Regionalnog ureda Varaždin - Hrvatska udruga poslodavaca, Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin .Osim radnog dijela Kongresa, sudionici su imali priliku posjetiti i 21. Špancirfest, te upoznati Grad Varaždin, a Varaždin su napustili puni pozitivnih dojmova i dobrih emocija.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.