Burgerfest na zagrebačkom Strossmayerovom trgu

Burgerfest na zagrebačkom Strossmayerovom trgu

Jedanaest dana  zabave, sedamdesetak vrsta burgera, dvadeset  burgerskih majstora iz Zagreba, Ljubljane, Rijeke, Osijeka i drugih gradova i mjesta, bifteci i steakovi i slastice očekuju posjetitelje Zagreb Burger Festivala powered by TABASCO®, od 12. do 22. rujna na zagrebačkom Strossmayerovom trgu.

Mnogi Chefovi, među kojima i Marko Palfi, Mario Mihelj, Marin Medak, Mate Janković i Mario Vešligaj pripremaju razne poslastice. Tako  posjetitelji mogu birati lovačke, vege, beyond i latino okuse kao i mesne klasike, one s dodatkom alkohola, a po prvi put i sočne steakove. DJ agencija i glazbena platforma Adriatic Coasting, pod palicom Pepija Jogardea kreira glazbeni program Festivala. DJ’i Nick Colgan, Big Danny Kane, hrwoE, Enter The Groove ekipa i drugi nastupaju u večernjim satima a tijekom dana publiku će zabavljati  više mladih glazbenika.

Najmlađe čeka sunčalište i ljuljačke, uz krumpiriće, dječje menije, slastice, milk shakeove i prirodne sokove.

The Garden Bar&Kitchen i Good Food privući će sve koji vole nove okuse s velikim svjetskim hitom - beyond burgerom, slovenski Lars&Sven a pripremaju se i druge mesne varijante posebno meniji za djecu a siroljupci će sigurno zastati kod kućice Raclette Burgers&Fries. Ljubitelje klasičnog roštilja čekaju Bistro Grill Deno, Maredo Grill i Špiro, a TABASCO® Burger Bar i Mate Janković pronašli su inspiraciju za burgere na filmu.

Tu su i prošle godine nagrađeni The Burger bar, Kascheta i Đurina Hiža. Ljubitelji latino okusa  zagrist će specijalitete El Tora. Submarine Burger dovodi Obelixa s kruškom i tartufima, a tu je i Rougemarin s premijernim spare ribs burgerom.
Po prvi put stigli su : Brewbites s američkim okusima, Barcode Mitra s vege ponudom, riječki Torpedo Burger, osječki American bar Dollar i Bread Club. Gurmani sigurno neće propustiti ni sočne steakove BarBaQ i Reshetka by Đurina Hiža, a ljubitelji umaka svog će favorita potražiti u TABASCO® FAN SHOP-u.
No tu su i tekući užici, cocktail i whiskey barovi te Rakijarnica koji su pripremili maštovita pića, a Marin Nekić u Jamnica Cocktail Trucku miješa još neviđene okuse. Ljubitelje piva očekuje posebno osmišljeno osvježavajuće pivo Helles Lager mekog i krušnog sladnog profila  iz The Garden Brewery. Najveći svjetski pivski klub Beer52 nedavno ju je, u oštroj konkurenciji vodećih europskih pivovara, proglasio najboljom pivovarom u Europskoj uniji. Za vinoljupce su spremna odabrana vina Jeruzalem Ormoža  a za ljubitelje slastica Le kolač priprema slatku rapsodiju u devet okusa.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.