U Županijskoj palači održana Varaždinska štruklijada

štruklijada

U povodu obilježavanja Dana Varaždinske županije, danas 14. rujna, po prvi je puta održana „Varaždinska štruklijada“. -Miris štrukla i okusa tradicije i naše gastronomske baštine pokazao se kao sjajna kombinacija rekla je zadovoljna savjetnica župana Natalija Martinčević.

- Naša „Varaždinska štruklijada“ ove godine naš je pilot projekt u sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije. Moram naglasiti da smo apsolutno zadovoljni i odazivom Udruga i hotela koji su se uključili, a ponajviše odazivom naših građana. Pripremljeno je više od 2000 raznovrsnih štrukla i kolača koji su prodani za malo više od dva sata. Varaždinska županija izlagačima je osigurala besplatan prostor te prodajne kutijice. Ponosni smo na naše štrukle koji su dio naše tradicije i svatko tko dođe u naš kraj uvijek s zadovoljstvom proba naše štrukle i svi su oduševljeni.

- Našu tradiciju trebamo čuvati, a ovom manifestacijom to svakako i činimo. – rekao je župan Radimir Čačić.

 Manifestacija je bila promotivno-prodajnog karaktera. Osim štrukla, promovirale su se i druge slastice poput: kučanskog koščićjaka, vidovečkog gibanika, varaždinskog klipiča, trnovečke makovnjače, bučnice i drugih te je u sklopu današnje manifestacije održana i radionica izrade štrukli.  Sve prisutne zabavljao je Hajdina band. U „Varaždinskoj štruklijadi“ sudjelovali su: Udruga kuhara Varaždinske županije, Udruga Hajdina, Udruga žena Općine Vidovec, Udruga žena Trnovečko srce, Udruga Biserna dolina, Udruga žena Kaštelanec, restoran Minerva, hotel Varaždin i hotel Turist. 

„Varaždinsku štruklijadu“ posjetili su i članovi folklornih skupina iz Varaždina, Osijeka, Sjeverne Makedonije i Poljske koji su otplesali nekoliko kratkih folklornih plesova, a prije mimohoda varaždinskim ulicama župan Radimir Čačić, savjetnica Natalija Martinčević, predstavnici CTK-a Petra Golubar i Krešimir  Plantak Večerin primili su predstavnike KUD-a Osijek 1862., KUD-a Izvor iz Makedonije te KUD-a iz Poljske.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.