Dani kruha ponovno oduševili: učenici brojnim građanima ponosno dijelili slasne proizvode koje su sami pripremili

Dani kruha ponovno oduševili: učenici brojnim građanima ponosno dijelili slasne proizvode koje su sami pripremili

Pletenice, klipiči, krafne i druga maštovita peciva zajedno s različitim vrstama kruha, slasnim kolačima, pa čak i sarmom, predstavljeni su danas, 12. listopada, na Franjevačkom trgu u Varaždinu na Županijskoj smotri Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje.

Učenici i učitelji ponosno su dijelili brojnim građanima proizvode koje su marljivo pripremali uz pomoć svojih roditelja te baka i djedova. 

Tradicionalnu manifestaciju organizirala je Varaždinska županija u suradnji s Varaždinskom biskupijom, dok je pokrovitelj bila Općina Vinica, a škola – domaćin Osnovna škola Vinica kao pobjednik lanjske Smotre.  


- Čestitam svim učenicima, učiteljima i ostalim djelatnicima škola na predivnim kreacijama i maštovitim proizvodima kojima su obogatili ovu smotru, ali i sve nas. Posebne čestitke upućujem OŠ Vinica kao domaćinu koja je u neugodnim trenucima u školstvu bila odličan organizator, što je još jedna potvrda da je veza između učenika i učitelja neraskidiva. Ovakva manifestacija se ne može pripremiti u jednom danu i drago mi što se odazvala velika većina škola te pokazala svu svoju kreativnost – istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak, koji je zahvalio i Varaždinskoj biskupiji te Općini Vinica.

Ravnateljica Osnovne škole Vinica Mirjana Jambriško pozdravila je sve sudionike Smotre koji su, unatoč svim događanjima u obrazovnom sustavu proteklih dana, došli na Dane kruha, izuzetni događaj koji promiče dijeljenje i zajedništvo.  Pozdrave su uputili i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, kao i apostolski administrator Varaždinske biskupije Josip Mrzljak.

Na Smotri je sudjelovala 21 škola, a tradicionalno je započela svetom misom zahvalnicom u Varaždinskoj katedrali, do koje su sudionici s Franjevačkog trga išli u povorci noseći darove na blagoslov. Otvorena je prigodnim programom koji su izveli učenici OŠ Vinica.


Na Smotri su sudjelovali: I. OŠ Varaždin, VII. OŠ Varaždin, OŠ Andrije Kačića Miošića Donja Voća, OŠ Ante Starčevića Lepoglava, OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, OŠ Cestica, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, OŠ Ljubešćica, OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ Petrijanec, Katolička osnovna škola Svete Uršule, OŠ Trnovec, OŠ Tužno, OŠ Vinica, OŠ Visoko, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, OŠ Breznički Hum, Centar za odgoj i obrazovanje Pahinsko Ivanec, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, Srednja škola Ludbreg i Srednja strukovna škola Varaždin.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.