Svečano otvoren studio Hrvatske radio televizije u Varaždinu

tv studio

Iz studija u Varaždinu su se danas, 7. siječnja, u program Hrvatske televizije uživo uključili glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.Time je i službeno otvoren studio nacionalne javne televizije koji je uređen u sklopu kompleksa Srednje strukovne škole Varaždin, čime je napokon omogućeno da se program uživo emitira i iz Varaždinske županije. U uređenje i opremanje prostora uloženo je 1,1 milijun kuna, pri čemu je Varaždinska županija osigurala prostor i građevinski ga opremila, dok je HRT osigurao potrebnu opremu. Time su stvorene formalne pretpostavke za rad dopisništva, koje je prije pet godina iz Varaždina preseljeno u Čakovec.- Ovim zajedničkim projektom stvoreni su svi tehnički uvjeti za prijenos signala iz Varaždina i Varaždinske županije ne samo u ostale dijelove Hrvatske, nego širom svijeta. Građanima Varaždinske županije ovaj studio omogućuje da na dnevnoj bazi i u kontinuitetu budu prisutni na javnom televizijskom servisu koji kapilarno pokriva cijelu Hrvatsku, što je ogromna vrijednost. Svi smo svjesni činjenice da su naši građani zainteresirani za sve što se događa u svijetu i Europi, ali su još više zainteresirani za događaje u njihovom neposrednom okruženju. Drago mi je da Varaždin i Varaždinska županija imaju studio na ovako kvalitetnoj tehničkoj razini, a sljedećih mjeseci će se ovdje oformiti i potpuni tim dopisništva budući da sada za to postoje svi uvjeti – rekao je župan Čačić.

HRT će u Varaždinu imati funkcionalno dopisništvo koje će svoju zadaću javnog servisa dobro obavljati, istaknuo je glavni ravnatelj Bačić.- U dopisništvo su dodijeljeni djelatnici, a u sljedećem razdoblju ćemo rad organizacijski još poboljšati. Sve glavne pretpostavke su već ispunjene tako da dopisništvo u Varaždinu može raditi i biti u programu svaki dan. HRT dobro posluje, što omogućava investiranje u nova dopisništva. Držimo da je dopisnička mreža vrlo važna i da je to jedna od glavnih zadaća HRT-a kao javnog medijskog servisa. Na tom putu ćemo ustrajati i dalje, otvarat ćemo nova dopisništva, posebno tamo gdje su bila ugašena kako bismo pokrili svaki kutak Hrvatske – istaknuo je Bačić.

Uz zamjenika župana Tomislava Paljaka i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka, na otvorenju su bili i predstojnica Ureda glavnoga ravnatelja HRT-a Jagica Cvrk, rukovoditeljica HRT-ovih regionalnih centara Stela Kolar Borovčak, rukovoditeljica HRT centra Čakovec i Varaždin Tamara Peras i drugi uzvanici.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.