Crikvenica danas slavi svoj 608. rođendan, sutra Plivački maraton Šilo - Crikvenica

Crikvenica danas slavi svoj 608. rođendan, sutra Plivački maraton Šilo - Crikvenica
Danas je Dan grada Crikvenice. Ime Crikvenica prvi se put spominje 14. kolovoza 1412. u službenim pisanim ispravama, i to u darovnici kneza Nikole IV. Frankopana, kojom je pavlinima predao na upravljanje kaštel i crkvu u Crikvenici. Upravo je taj dan već desetljećima rezerviran za rođendan grada. Svake se godine Crikvenici u čast u tome tjednu organiziraju Dani Grada Crikvenice s bogatim kulturno-zabavnim i sportskim programom. Organizator Dana Grada je Grad Crikvenica, a suorganizator Turistička zajednica Grada Crikvenice.

Program događanja:

14:08. 20:00 Trio Marinero i DJ Boris (Trg Stjepana Radića)
                        Grooversi (Preradovićeva ulica)
                        Hele&Hutch i Mateo Žmak i Medea Market Sindik (Balustrada, ispred Galerije)
14.08. 19:00-21:00 Dječji program, centar Crikvenica

Uz Velu Gospu održava se tradicionalni Plivački maraton Šilo - Crikvenica

15.08. 10:00 Start 110. Plivačkog maratona – Šilo (cilj 11:30 Crikvenica)
15.08. 11:00 Koncelebrirana Sveta Misa povodom Vele Gospe, Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, Crikvenica
15.08. 8:00-21:00 Sajam Vela Gospa, Crikvenica centar – Ulica Braće Brozičević
15.08. 9:00-12:00 Dječji program centar Crikvenica
15.08. 10:00 Teniski turnir Crikvenica, Tenis centar, tereni hotela Kvarner Palace
15. 8. 20:00 Promocija knjige "Sestre Presvetog Srca Isusova u Crikvenici", autorica Sanja Škrgatić - atrij hotela Kaštel (Dvorana "Zora" u slučaju lošeg vremena)
15.08. 20:30 Vaterpolo utakmica VK Crikvenica - VK Pula, Gradsko plivalište
15.08. 21:00 „Glasovirom za srce & dušu“, Terasa crkve sv. Jakova, Jadranovo (Crkva sv. Jakova u slučaju lošeg vremena). ULAZ SLOBODAN!

16.08. 10:00 6. OPEN CRIKVENICA – Stolnoteniski turnir, Gradska plaža Crikvenica

- Iako se svake godine s nestrpljenjem iščekuje blagdan Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice i program u povodu proslave Dana grada Crikvenice, ove će godine slavlje biti nešto skromnije.

Zbog koronavirusa koji je je svima promijenio život, nakratko čak i gotovo zaustavio, a onda ograničio sva okupljanja, Crikvenica će na jedan drugačiji način proslaviti svoj rođendan. Dani grada Crikvenice ove će se godine održavati od 14. do 16. kolovoza te je obilježavanje počinje u petak, 14. kolovoza uz dječji program u centru Crikvenice gdje svu djecu od 19 sati očekuju vesele maskote i baloni, a nastavit će se uz glazbeni program na čak tri pozornice.

Na Trgu Stjepana Radića sve prisutne zabavljati će Trio Marinero te u stankama DJ Boris, u Preradovićevoj ulici atmosferu će zagrijati Grooversi dok će svi željni malo intimnije atmosfere i laganijih ritmova moći poslušati talentiranu Medeu Market Sindik u pratnji Matea Žmaka.Ove godine izostat će i tradicionalni ponoćni vatromet na radost svih naših malih i velikih šapica, našoj Crikvenici veoma dragih kućnih ljubimaca, koji će moći bezbrižno šetati Crikvenicom, a upravo ćemo nešto posebnijim osvjetljenjem ovu večer učiniti svečanom na sve tri lokacije.

Vjerujemo da će sve građane grada Crikvenica, ali i goste, razveseliti i sajam u povodu Vele Gospe koji će se održati u Ulici Braće Brozičević (ispred Konzuma) na sam blagdan Vele Gospe od 8 sati, a u gradu će ponovno biti i vesele maskote te baloni za svu djecu.
U 10 sati planiran je start 110. Plivačkog maratona Šilo-Crikvenica koji će se ove godine održati u skladu sa epidemiološkim mjerama te će maraton plivati 110 plivača – baš u znaku rođendana maratona.Koncelebrirana Sveta Misa u čast Vele Gospe u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici održat će se s početkom u 11 sati. Tradicionalni koncert povodom Vele Gospe „Glasovirom za srce & dušu“ održat će pijanist Vitomir Ivanjek na terasi Crkve sv. Jakova u Jadranovu (Crkva sv. Jakova u slučaju lošeg vremena) uz besplatan ulaz.

Kako bi svi građani i gosti Crikvenice na vrijeme imali ažurirani program Dana grada, ali i zbog okolnosti koje se često mijenjaju, na našem plakatu naći će se QR kod koji će vas odvesti do našeg programa i gdje ćete moći pročitati sve ono što vas očekuje.Vjerujemo da ćete i ove godine uživati u programu povodom Dana grada Crikvenice te ovim putem molimo sve posjetitelje da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te se nadamo da ćemo već druge godine ponovno družiti u nekim ljepšim okolnostima,kažu organizatori.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.