Za spomendom Alojzije Stepinca „Lučonoše Domovinskog rata“ na ruti od Iloka do Dubrovnika stigli do Varaždina

Za spomendom Alojzije Stepinca „Lučonoše Domovinskog rata“ na ruti od Iloka do Dubrovnika stigli do Varaždina

U Varaždinu, su u ponedjeljak biciklima na svom putu od Iloka do Dubrovnika stigli članovi Udruge hrvatskih branitelja „Lučonoše Domovinskog rata“. Dobrodošlicu su im priredili branitelji - predstavnici varaždinskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje su upoznali sa svojom plemenitom misijom.

Naime, Udruga „Lučonoše Domovinskog rata“ organizira hodočašća s namjerom širenja istine o Domovinskom ratu te žele pomoći proglašenju Svetim kardinala Alojzija Stepinca. Tako su uz ostala hodočašća, dva puta organizirali hodočašća u Vatikan, gdje ih je primio i Sveti Otac Papa Franjo kojeg su upoznali sa svojim aktivnostima.

Ove godine, na put biciklima dugačkom 2040 kilometara u 22 dana proći će od Iloka preko Varaždina i  Ogulina, Rijeke, Umaga, Knina, Krašića, Slunja, Metkovića sve do Dubrovnika u koji stižu 5. rujna ove godine. Njihova plemenita namjera je da svojom vožnjom pobude interes, motiviraju građane na donacije i prikupe dovoljno sredstava za obnovu  Spomen doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću. Uz Zagrebački nadbiskupiju, kako su istaknuli, potporu njihovoj inicijativi i obnovi spomen doma dala je i Vlada Republike Hrvatske.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja „Lučonoše Domovinskog rata“ Ante Duvnjak, poručnik HV-a u miru i dragovoljac Domovinskog rata zahvalio se Gradu Varaždinu na gostoprimstvu i članovima braniteljskih udruga koji su ih srdačno dočekali i podržali u njihovim nastojanjima. Svoj put nastavit će već sutra u jutarnjim satima rutom u dužini 111 kilometara do Samobora.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.