Dani vrganja i crnog tartufa u Paki

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki

Na Danima vrganja i crnog tartufa u nedjelju 19. rujna natjecanje u berbi vrganja

U organizaciji Turističke zajednice Grada Novog Marofa i Udruge privatnih šumovlasnika Graber, u Paki se održavaju osmi „Dani vrganja i crnog tartufa“.

Manifestacija je to koja raste iz godine u godinu, a nizom zanimljivih, edukativnih i zabavnih sadržaja doprinosi poboljšanju turističke ponude novomarofskoga kraja.

Prekrasna subota privukla je u Paku lijepi broj izlagača i posjetitelja koji su uživali u prirodi i atraktivnim programima. Manifestacije je započela sajmom autohtonih proizvoda, a upriličeni su i lov na crni tartuf te edukativni obilasci utvrde Paka. U akciji Hodanjem do zdravlja posjetitelji su šetnjom povezali dvije utvrde – Paku i Čanjevo te upoznali kulturno-povijesne znamenitosti.
- Imali smo i Paka mini trail s maxi pauzom koji tradicionalno okuplja trkače i općenito zaljubljenike u prirodu i kretanje, a kao i svake godine dosad, organizirali smo bogatu ugostiteljsku ponudu uz degustacije jela od vrganja i crnog tartufa – rekla je voditeljica novomarofskog Turističkog ureda Renata Horvatić.

Organizatori nisu zaboravili ni na najmlađe koji su također mogli uživati u brojnim sadržajima kao što su ekološko-edukativna radionica „Kao prvo, zagonetno drvo“, zatim ŠU ŠU bar s raznim igrama i aktivnostima za mališane, dječja predstava na otvorenom.

- Sve ćemo ove sadržaje imati i u nedjelju, uz planinarska ruta Pakom u dužini od 18 km, pod vodstvom planinarskog vodiča te obilazak imanja ljekovitog bilja. Nadamo se povoljnom vremenu i pozivamo velike i male da nam se pridruže i uživaju u prirodi zajedno s nama. Središnji dio programa bit će, naravno, natjecanje u berbi vrganja koje će početi prijavama u 8.00 sati i trajati do 11.30. Iznimno nam je drago što će i ove godine stručnu determinaciju ubranih gljiva provoditi profesor Branko Bartolić, predsjednik Hrvatskog mikološkog saveza – rekla je Horvatić dodavši da će proglašenje najuspješnijih berača biti u poslijepodnevnim satima.

Ulaz za posjetitelje je besplatan, a manifestacija se održava se na otvorenom, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

Kestenijada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.