Na kavu z Vrazom - Udruga Ritam misli po drugi puta obilježila Slovenski dan kulture

Na kavu z Vrazom - Udruga Ritam misli po drugi puta obilježila Slovenski dan kulture

 Na kavu z Vrazom - Varaždin, bedemi Starog grada, pogled na Vrazovu ulicu. Poezija i glazba. Stanko Vraz i Ljubica. Osmjesi zaokružili cjelokupan doživljaj. S ovogodišnjim sloganom Slovenskog dana kulture započeli smo poetsko - glazbeni program. Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo! / Zajedništvo, sreća, pomirenje, neka nam se vrate!
Udruga Ritam misli po drugi puta obilježila Slovenski dan kulture. Projekt kojeg je započela 2021., u vrijeme izolacije i otuđenosti, a stihove Franca Prešerna govorili su Varaždinci, pjesnici i ljubitelji poezije u ulici Franca Prešerna. Ove godine, drugi po redu, program ''Na kavu z Vrazom'', održan je 5. veljače.
Programu su se pridružili mag. Tamara Plankar, ministrica savjetnica, Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu, pjesnici Đurđica Runtas i Miroslav Tičar koji već nekoliko godina, uobličuju Ljubicu i Vraza na poznatom festivalu ''Vrazova Ljubica'' u Samoboru.
Ljubica i Stanko donijeli su nam tople pozdrave iz Samobora, te vrijedne knjige ''Odjeci Đulabija'' i ''Zbornik o Stanku Vrazu'', poklon gradonačelnice Samobora dr.sc. Petre Škrobot, organizatora festivala ljubavne poezije ''Vrazova Ljubica'', Pučkog otvorenog učilišta Samobor'', ogranka Matice Hrvatske Samobor.
U ovom programu nastupili su pjesnici, Nuša Tičar iz Velikog Mraševa, Anka Dorić iz Varaždina, Nenad Slukić iz Varaždina, Ružica Šafranec Kišur i Josip Šafranec iz Radešića nedaleko Brezničkog Huma, obogatila ga je svojim nastupom i mlada varaždinska glazbenica Bruna Hercigonja.
Zahvaljujemo svima na odvojenom vremenu i stihovima kojima su ovaj program uljepšali. Slušali smo slovensku besedu i hrvatsku riječ jednakom pozornošću. Hvala publici, pjesnicima koji su pozorno slušali, ljubiteljima poezije i Slovencima koji žive u Varaždinu na dolasku na kavu s pjesnikom.
Ljubica Ribić i Milan Novak, Ritam misli Varaždin

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.