Počeo 58. Međimurski fašnik - Gradonačelnica Cividini predala ključeve grada maškarama

Počeo 58. Međimurski fašnik - Gradonačelnica Cividini predala ključeve grada maškarama

Šarenim dječjim povorkama u Čakovcu je danas počeo 58. Međimurski fašnik, a čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini sudjelovala je s malim maškarama u veselom mimohodu gradskim ulicama te im na pozornici na Trgu Republike predala ključeve Grada. Od tog trenutka maske su i službeno preuzele vlast i vladaju gradom tijekom čitavog vikenda.

Cividini: „Dječji osmijesi, bezbrižnost i sreća cilj su i smjer svakodnevnog rada i stvaranja“

„Neizmjerno sam ponosna kada vidim ovoliko djece i nasmijanih lica na okupu. Ona mi pokazuju smjer, pokazuju za koga svaki dan radimo, zbog koga stvaramo. Djeca su središte naših promišljanja kakav Čakovec treba biti jer ono što radimo, želimo da bude za dobrobit onih koji će za nekoliko desetljeća živjeti i raditi u Čakovcu. Veselim se vašim nastupima, nama odraslima ste najbolja inspiracija, a vaši osmijesi, bezbrižnost i sreća pokazatelj da sve što radimo ima smisao, stoga predajem ključeve grada u sigurne ruke“, poručila je tom prigodom čakovečka gradonačelnica te zahvalila svima na odazivu, posebno roditeljima, bakama i djedovima, odgajateljima, svim sudionicima maškara, kao i djelatnicima TZ grada Čakovca koji su ih sve okupili. Najrazigranija povorka dječjih maškara prošla je središtem grada, a u njoj se pod maskama maštovitih likova našla rijeka djevojčica i dječaka. U pomno osmišljenim maskama, u koje su ugradili svoje ideje i trud uz pomoć svojih odgajatelja i roditeljima, nastupima na pozornici predstavili su se na čakovečkom trgu. Sve maske redom pokazale su maštovitost, trud i kreativnost čakovečkih mališana.

Spomenimo kako je nakon prošlogodišnje stanke ponovo uspješno organiziran Međimurski fašnik, u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca. Međimurski fašnik u Čakovcu, promocijom tradicije našeg kraja, predstavlja jedan od najvećih kulturno-tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske. Dio je međimurske kulturne baštine sa snažno izraženom tradicijskom komponentom, gdje se posebna važnost pridaje tradicijskim maskama. Nakon što su u petak svoje umijeće maskiranja pokazala djeca jasličkog uzrasta, u subotu u jutarnjim satima djeca vrtićkih skupina, nedjelja je rezervirana za Tradicijski fašnik s početkom u 15:00 sati. Budite i vi dio najluđeg vikenda u godini i pridružite se Međimurskom fašniku u Čakovcu!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.