Dani svetog Patrika privukli mnoštvo na druženje uz glazbu, ples i irsko pivo

Dani svetog Patrika privukli mnoštvo na druženje uz glazbu, ples i irsko pivo

Koncertni ured Varaždin uz pokroviteljstvo Grada Varaždina te podršku Turističke zajednice grada Varaždin te Veleposlanstvom Irske u Republici Hrvatskoj, u Varaždin dovodi feštu Svetog Patrika! Dašak Irske osjetio se dva dana unatrag, pa i danas na Trgu slobode koji je za tu priliku zatvoren za promet i transformiran u zelenu oazu.

Program na sam dan Svetog Patrika, u četvrtak 17. ožujka, počeo je već od 16 sati i to s irskom gastro ponudom i točenim Guinnessom i Grifom, a od 19 sati publiku su zabavljali Patrick Walker i Hrvoje Sudar te Belfast Food, dok je plesni klub Celtic Fantasy prezentirao tradicionalni irski ples. Uz to, Varaždin je dio 13. Global Greening projekta tako što je zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu osvijetljena zelenom bojom te se pridružiti preko 700 znamenitosti diljem svijeta koje će na taj dan svijetliti zeleno.

Petak je bio rezerviran za After work party, kako i doliči petku. U vikend svirke vas od 20 sati uvode Drowsy Lizards, bend koji u Varaždin dovodi melos irskih pubova, klasičnih balada i pravih veselica. Za zaljubljenike u irski ples, plesna skupina Emerald Steps održala je i radionicu tradicionalnog irskog plesa.

Današnji je dan iskorišten do maksimuma. Trg slobode postaje nova ‘špica’, a uz kavicu i ostale delicije domaćih ugostitelja, Varaždinci The Rocks of Hy-Brasil sviraju već od 11 sati kao zagrijavanje za večernju rock feštu gdje se na pozornici pridružuju već poznatim The Fakin’ Lajsnama od 19 sati uz pravi irski rock – The U2, The Pouges, Thin Lizzy i ostale.

Na društvenim mrežama Koncertnog ureda Varaždin očekuju vas i nagradne igre i detaljnije informacije. Obilježavanje Dana Svetog Patrika tek je prva suradnja u nizu kojom Koncertni ured Varaždin najavljuje zemlju partner ovogodišnjih, 52. Varaždinskih baroknih večeri – Irsku.

Donosimo fotografije s dijelom događanja u protekla dva dana.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.