Promocija knjige "Varaždinski plac nekad i danas", autorice Željke Lukačević Dominko

Promocija knjige "Varaždinski plac nekad i danas", autorice Željke Lukačević Dominko

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović predstavljena je knjiga "Varaždinski plac nekad i danas", autorice Željke Lukačević Dominko, knjige koja je zbog pandemije dvije godine čekala na javno predstavljanje. O knjizi su govorili mr.sc. Ernest Fišer, urednik i lektor, te mr. sc. Blanka Glavica Ječmenica i Božo Granić, recenzenti.

Željka je pisanju knjige pristupila na popularno-znanstveni način, te se osim vlastitog istraživanja i novih spoznaja poziva i na povijesne činjenice u djelima mnogobrojnih autora i povjesničara koji su zabilježili tematiku sajmovanja u Varaždinu i šire od povijesti do suvremenosti. Nevjerojatno je koliko je sveobuhvatno pristupila tematici pa kad jednom uzmete u ruke ovu knjigu, sigurno je, nećete je ispuštati dok je ne pročitate do zadnjeg slova.

Željka piše da se njezina ljubav prema Varaždinskoj tržnici rodila od trenutka kad ju je prvi put posjetila, za nju je bila vezana poslom, a već dulje vrijeme i privatno, budući da je njezin suprug bio dugogodišnji direktor Tržnice. Za nju je tržnica posebno mjesto, koje živi svoj život u mikrosvemiru. Mjesto susreta s poznanicima, s prodavačicama i prodavačima, ali i svijet za sebe, prepun malih priča koje čine ljepšim život naš svakidašnji i kojemu se uvijek iznova vraća i raduje.

Na predstavljanju knjige uvodni govor održao je Mario Šoštarić, ravnatelj Knjižnice, a u popratnom programu nastupili su sastav Cantabile koji čine Tibor Bün, Mladen Lukavečki, Tomislav Tot i Marijan Bilić, te članice Centra tradicijske kulture Jelena Džepina, Petra Habek i Gordana Perić Škrebić predstavljajući nošnje varaždinskoga kraja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.