Bogat program uz Martinje na Danima Brezničkog Huma ovog vikenda

Bogat program uz Martinje na Danima Brezničkog Huma ovog vikenda

Himnom Republike Hrvatske i minutom sjećanja na preminule vijećnike otpočela je svečana sjednica Općinskoga vijeća slavljeničke općine Breznički Hum, koja uz blagdan Svetoga Martina obilježava svoj Dan Općine. U nazočnosti saborskih zastupnika Natalije Martinčević i Predraga Štromara, župana varaždinskog Anđelka Stričaka i njegove zamjenice Silvije Zagorec, predsjednika NS Reformisti Radimira Čačića, čelnice LAG PRIZAG Nevenke Benjak, brojnih gradonačelnika i općinskih načelnika, gospodarstvenika i prijatelja Općine, kao i ovogodišnjih laureata i predstavnika medija, u sjedištu brezničkohumskih vatrogasaca okupljenima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Brezničkog Huma Darko Žugčić, dok je načelnik Općine Zoran Hegedić potom predstavio aktivnosti i rezultate u godini na odlasku te najavio buduće planove, strategiju razvoja i očekivanja u dolazećoj.


Pozdravne su riječi gostima i slavljenicima uputili lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, varaždinski župan Anđelko Stričak i saborski zastupnik Predrag Štromar, nakon čega su dodijeljene godišnje zahvalnice za izuzetno zalaganje u radu, ostvarene rezultate i doprinos u promicanju Općine. Odlukom vijeća Općine radi iskazane požrtvovnosti i humanosti prilikom spašavanja u intervenciji na autocesti Goričan – Zagreb uslijed najteže ovogodišnje prometne nesreće 6. kolovoza 2022., kada je u slijetanju poljskog autobusa smrtno stradalo 12 osoba a više desetaka ih je ozlijeđeno, odlikovan je 21 vatrogasac iz triju društava. Zahvalnice su primili Stjepan Jakopčić, Ivan Ivančan, Zvonko, Martin i Ivica Šafran, Dražen Andrašek i Dražen Vnučec iz DVD-a Breznički Hum, Vjekoslav i Tomislav Rusek, Ivica Sekovanić, Mihael Mahnet, Željko Graberski, Kristijan Crnković i Nikica Prelog iz DVD-a Šćepanje, te Dino Klasić, Dražen Križančić, Nenad Križančić, Ivica Sremec, Dražen Stričak, Dario i Mario Šargač iz DVD-a Radešić. Na priznanjima je u ime laureata zahvalio Mario Šargač, prisjetivši prisutne na događanja prilikom spašavanja unesrećenih u najtežoj prometnoj nesreći na našim prostorima. U svečanom programu nastupili su članovi orkestra Limene glazbe Sveti Martin s maestrom Stjepanom Šobakom.


Svečano obilježavanje Dana općine Breznički Hum ove će godine biti prošireno na 250 gostiju iz 6 europskih zemalja Mađarske, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije i Srbije, jer se uz blagdan Svetog Martina zaštitnika općine Breznički Hum paralelno provodi i europski projekt Europe is easy, lani odgođen radi koronavirusa. Tako će dolazećih dana od petka do nedjelje domaći i strani gosti Brezničkog Huma uživati u programima koji obuhvaćaju subotnje predstavljanje Humskog vjesnika i večernji koncert Orkestra limene glazbe Sveti Martin i gostiju u sportskoj dvorani OŠ Breznički Hum. Posebnu će pozornost privući tradicionalna manifestacija Starinski žmaki i Martinjski sejem pod šatorom ispred osnovne škole, te cjelodnevno pučko veselje uz glazbu i ugostiteljsku ponudu završnog dana trodnevne slavljeničke manifestacije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.