"Krka" nakon izložbe Ivana Meštrovića ugostila i pijanističkog virtuoza Ivu Pogorelića

"Krka" nakon izložbe Ivana Meštrovića ugostila i pijanističkog virtuoza Ivu Pogorelića

NOVO MESTO - Bio je to još jedan u nizu darova umjetnosti, kako kaže predstavnik organizatora koncerta legendarnog hrvatskog i svjetskog pijaniste Ive Pogorelića. Ugledni slovenski farmaceutski koncern »KRKA« iz Novog Mesta upriličio je koncert ovog četvrtka za svoje zaposlene (među kojima je i veći broj ljudi koji žive u Hrvatskoj, a neki se i svakodnevno voze u službu), njihove obitelji i prijatelje. U takvim tradicionalnim kulturnim večerima razvija se duh gajenja kulture svih u »Krki«, oplemenjen djelovanjem Kulturno umjetničkog društva »Krka«, podržavanjem i omogućavanjem djelovanja brojnih kulturnih ustanova na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Koncert Ive Pogorelića je doista i odličan čin međunarodnog povezivanja i približavanja najvećih dometa u vrhunskoj umjetnosti, kakva je žarila iz nastupa ovog virtuoza na klaviru u bezvremenskom interpretiranju skladbi Frederica Chopina. Publika je bila oduševljena. Iz izjava domaćina po koncertu Pogorelića vrijedi citirati nekoliko riječi iz pregršti oduševljenih dojmova: »Ivo Pogorelić je sa jedinstvenim glazbenim darom i inovativnim pristupom potvrdio, da je jedan od vrhunskih izvornih suvremenih glazbenih umova«.

Spomenimo, da je »Krka« bila i glavni pokrovitelj ugledne izložbe djela hrvatskog kipara svjetskog glasa Ive Meštrovića, koju je otvorio njegov sin Mate Meštrović u ljubljanskom Cankarjevom domu nacionalne kulture.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.