Advent u Varaždinu ima i svoju duhovnu dimenziju - molitvu uz paljenje svijeća na vijencu uz varaždinsku katedralu

Advent u Varaždinu ima i svoju duhovnu dimenziju - molitvu uz paljenje  svijeća na vijencu uz varaždinsku katedralu

Advent u Varaždinu ima i svoju duhovnu dimenziju, kako i priliči najradosnijem katoličkom blagdanu, pa je tako na adventskom vijencu uz varaždinsku katedralu u subotu upaljena i prva svijeća, a takvoj svečanosti moći ćete nazočiti i vi dođete li u Varaždin u bilo koju od sljedeće tri subote prije Božića u 18.30 sati. 

Prvu svijeću na adventskom vijencu zapalio je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. U nazočnosti mnogobrojnih vjernika molitvu i prigodni obred predvodio je fra Mirko Kemiveš, župnik župe sv. Vida, a za posebno božićno ozračje pobrinuo se zbor „Via“ iz župe sv. Vida.

„U vrijeme Adventa uvijek se među svima nama osjeća neka drugačija, posebna atmosfera, zajedništva, solidarnosti, odgovornosti, brige za druge. Božić je najveći kršćanski blagdan, ali duh Božića upućuje sve nas da budemo bolji jedni prema drugima, da damo svoj doprinos i djelujemo u korist društva kao cjeline. Svojim djelima pokazujemo i odražavamo ono što jesmo. Želim svim našim sugrađanima da uživaju u ovo adventsko vrijeme, da posjete Advent sa svojim obiteljima i dragim ljudima.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.