Predsjednik Milanović pratio je prikaz Seljačke bune u Donjoj Stubici

Predsjednik Milanović pratio je prikaz Seljačke bune u Donjoj Stubici

Predsjednik Republike Zoran Milanović pratio je prikaz Seljačke bune kod dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici kojim je obilježena 450. obljetnica hrvatsko-slovenske Seljačke bune u Donjoj Stubici. Obilježavanje je održano pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike i uz podršku Grada Donje Stubice te Krapinsko-zagorske županije.

 U rekonstrukciji Seljačke bune iz davne 1573. godine sudjelovalo je nekoliko stotina statista i sudionika koji su prikazali najveću borbu hrvatskog seljaka za pravicu. Uz hrvatske viteške udruge, u prikazu Seljačke bune sudjelovale su i gostujuće udruge iz Slovenije i Slovačke. Obilježavanje Seljačke bune kroz prikaz te povijesne bitke održava se već 15 godina zaredom i danas predstavlja značajnu turističku atrakciju koja je prerasla okvire županije te postala jedna od vodećih kulturno-turističkih manifestacija u Zagorju.

 Predsjednik Milanović Seljačku bunu pratio je sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom, gradonačelnikom Grada Donja Stubica Nikolom Gospočićem i zamjenicom župana Krapinsko-zagorske županije Jasnom Petek. Obilježavanju su prisustvovali i zastupnici u Hrvatskom saboru  Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić te savjetnica Predsjednika za ljudska prva i civilno društvo Melita Mulić.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.