Fašnički vikend u Čakovcu upotpunio je u nedjelju super popularan Tradicijski fašnik!

Fašnički vikend u Čakovcu upotpunio je u nedjelju super popularan Tradicijski fašnik!

I to u pravom smislu te riječi kako su ulice grada bile preplavljene, kako maškarama, tako i ostalim Međimurcima i Čakovčanima te gostima koji su u ulozi promatrača uživali u najveselijem dobu godine. Na fašničkoj promenadi našao se i ove godine i Međimurski Pikač - maska koja ima više od 30 kilograma ali uvijek ima onih koji će je rado nositi na maškarama. Poznati slamnati čovjek vuče korijene iz Svetog Martina na Muri – ako je vjerovati narodnim pričama i sjećanjima “veterana” u izradi ove pokladne maske koji je sačuvan kao običaj do danas te je dio zaštićene nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske iz Međimurja.

Ususret 60. obljetnici Turističke zajednice grada Čakovca koja nas upravo u vrijeme fašnika očekuje u 2024. godini, povorka koja je okupila tradicijske maske, pokazala bogatstvo međimurske kulture te pritom privukla velik broj gostujućih fašničkih skupina, poslužila je kao najbolja najava za druženje dogodine.

Ugodna, čak i proljetna temperatura zraka izmamila je na čakovečke ulice i mlado i staro, organizator Turistička zajednica grada Čakovca omogućio je pritom nezaboravan fašnički doživljaj, a nakon mimohoda centrom grada druženje je potrajalo dugo u noć, uz izbor najmaski, dobru zabavu te obilje smijeha i dobre volje.

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.