Prelog, „Fletni i stekli“ - treće izdanje auto slalom utrke, a ove godine upotpunit će se promo vožnjama kartinga

Prelog, „Fletni i stekli“ - treće  izdanje auto slalom utrke, a ove godine upotpunit će se promo vožnjama kartinga

Na ulice Preloga vraćaju se „Fletni i stekli“. Treće je ovo izdanje automobilističke auto slalom utrke, a ove će godine ona biti upotpunjena i promo vožnjama kartinga. U organizaciji Auto karting kluba „DS RACING“ iz Preloga, a uz pomoć Turističke zajednice Grada Preloga i Grada Preloga, u subotu 13. svibnja, u Prelogu nas čeka „3. FLETNI I STEKLI AUTOSLALOM PRELOG 2023.“. Ovo se natjecanje boduje ove godine za Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu, Centralno europsko zonsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Zagreba u autoslalomu. Natjecanje će se održati na stazi, cesti, između Preloga i Otoka, podloga na stazi je asfaltna, a dio za vožnju biti će označen s čunjevima, dok je staza dugačka 1.500 metara. Za sve građane i posjetitelje, važno je napomenuti, da će toga dana u Prelogu vrijediti posebna regulacija prometa te će sam centar Preloga (između Srednje škole Prelog te skretanja prema groblju) biti zatvoren za sav promet. Zatvorena će biti i cesta između Preloga i Otoka dok će se promet kroz Ludbrešku ulicu, tijekom same utrke, posebno regulirati te povremeno također zatvarati. Ove se godine očekuje blizu osamdeset posada koje će na ulice Preloga donijeti istinski oktanski spektakl.

Subota 13. 5. 2023.

  • 08:00    Početak rada prijemnog ureda, tehničkog prijema, liječničkog pregleda i verifikacije
  • 09:00    Završetak rada prijemnog ureda, tehničkog prijema, liječničkog pregleda i verifikacije
  • Početak pregleda trkališta
  • 09:30    1. sjednica žirija
  • 10:00    Objava startne liste za trening, sastanak s vozačima
  • 10:15    Pregled staze (Žiri, Promatrač HAKS-a)
  • 10:30    Trening
  • 12:00    2. sjednica žirija
  • 12:15    Objava startne liste utrke
  • 12:45    Svečano otvaranje natjecanja
  • 13:00    1. vožnja
  • 30 minuta po završetku 1. ili 2.  vožnje: 2. vožnja, 3. vožnja
  • 15 minuta po završetku 3. vožnje: objava privremenih konačnih rezultata
  • 3. sjednica žirija
  • 17:00    Objava konačnih rezultata
  • 17:30    Svečano proglašenje rezultata i podjela nagrada

U nedjelju, 14. svibnja, u Parku Mladosti pak se za najmlađe, od 10 do 16 godina, organizira Karting slalom. Promotivne vožnje Karting slaloma organiziraju se ove godine u nizu gradova Hrvatske na stazama koje su potpuno u skladu sa smjernicama FIA-e, Međunarodne automobilističke organizacije. Najmlađi će svoje vozačke vještine moći pokazati u kontroliranim uvjetima na zatvorenoj stazi, postavljenoj na rukometnom igralištu u Parku Mladosti u Prelogu. Vožnje su besplatne, a karting vožnje se mogu isprobati od 9 do 16 sati, u nedjelju 14. svibnja.

 Traju prijave za karting slalom u Prelogu za uzraste od 10 do 16 godina

Dok ubrzano traju pripreme za auto slalom utrku „Fletni&Stekli“ u Prelogu, koja će se održati 13. svibnja, najavljujemo pravu karting poslasticu za najmlađe obožavatelje automobilizma.

U nedjelju, 14. svibnja, u Parku Mladosti se za učenice i učenike od 10 do 16 godina organizira Karting slalom. Promotivne vožnje Karting slaloma organiziraju se ove godine u nizu gradova Hrvatske na stazama koje su potpuno u skladu sa smjernicama FIA-e, Međunarodne automobilističke organizacije. Aktivnosti za najmlađe vozače provodit će članovi Auto karting kluba „DS Racing“ iz Preloga.

Učenice i učenici svoje će vozačke vještine moći pokazati u kontroliranim uvjetima na zatvorenoj stazi, postavljenoj na rukometnom igralištu u Parku Mladosti u Prelogu. Vožnje su besplatne, a karting vožnje se mogu isprobati od 9 do 16 sati, u nedjelju 14. svibnja.

Za sudjelovanje je potrebna prijava, a zainteresirani se, uz privolu roditelja, mogu prijaviti u dvije kategorije: Kadeti 10 – 13 godina i Juniori 14 – 16 godina. Minimalna visina mladih vozača propisana je na 130 cm, a potrebno je obući hlače dugih nogavica ili trenirku, majicu dugih rukava i obavezno tenisice. AKK DS Racing Prelog osigurat će sigurnosnu kacigu i vozačke rukavice.

Prijavni obrazac s izjavom o odricanju odgovornosti može se ispuniti i poslati mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 13. svibnja u 18 sati ili pak učenici s roditeljima mogu osobno svratiti u petak 12. svibnja do Parka Mladosti u Prelogu i ispuniti prijavnicu na štandu gdje će se između 15 i 19 sati održavati prezentacija karting vozila i trkaćih automobila u sklopu Sportskih igara mladih.

Prijavnica se može popuniti i na štandu AKK DS Racing Prelog u subotu, 13. svibnja, u centru Preloga od 8 do 17 sati u sklopu 3. nagrade Grada Preloga „Fletni&Stekli 2023.“.

Sretno svim mladim vozačima!

 

Prijavnica i izjava se mogu preuzeti i na: https://www.tz-prelog.hr/hr/aktualnosti/

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.