U petak 60. jubilarni Međimurski fašnik u Čakovcu otvorile jasličke maškare, veselje se nastavlja danas i sutra

U petak 60. jubilarni Međimurski fašnik u Čakovcu otvorile jasličke maškare, veselje se nastavlja danas i sutra

Čak 300-tinjak djece okupljeno u 15 jasličkih skupina danas je bilo dio uvijek popularnog i mnogobrojnog „Jasličkog fašnika“.

Mališani su u pratnji svojih odgojiteljica i voditeljica i ove godine imali čast otvoriti, ovog puta jubilarni 60. Međimurski fašnik u Čakovcu, u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca. Svojim maštovitim i jedinstvenim maskama oduševili su velik broj prolaznika i sudionika, ponosnih roditelja te predstavnike svojih obitelji, a pritom su se odlučili za maske kojima su predstavljali svoj rodni kraj, Međimurje, ali smo tijekom povorke na relaciji od Centra za kulturu do Franjevačkog trga i natrag vidjeli i vesele životinje, superjunake, povrća, cvjetiće, poznate ličnosti i drugo.

Za svoj su trud, originalne i vesele maske, sudjelovanje u povorci i nastupe, nagrađeni omiljenim fašničkim desertom – krafnama i sokićima te se nastavili družiti u za njih pripremljenom šatoru.

U subotu Dječji fašnik od 10 sati i Fašnički plesnjak “Rasplesane maske” od 22 sata

Nakon Jasličkog fašnika, manifestacija se u Čakovcu nastavlja i u subotu kada nas od 10 sati očekuje Dječji fašnik uz smijeh, zabavu i radost 24 najavljene dječje fašničke skupine. Dakako pritom će već tradicionalno centrom grada proći u povorci predvođenoj Čakovečkim mažoretkinjama, Gradskim puhačkim orkestrom i zborom Čakovečki mališani.

Od 22 sata smijeh i radost naših maškara se nastavlja uz Fašnički plesnjak “Rasplesane maske” u šatoru na Trgu Republike uz TS Od srca do srca i DJ, a fašnički vikend u Čakovcu završava povorkom tradicijskih maski u nedjelju 11. veljače od 15 sati, izborom najbolje maskirane grupe te Fašničkom feštom „Med maskama“ na Trgu Republike uz TS Podrumare.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.