Balon Varaždinske županije 'Svečanost cvijeća' osvojio 3. mjesto na Međunarodnom balonaškom tjednu u austrijskom Mauterndorfu

Balon Varaždinske županije 'Svečanost cvijeća' osvojio 3. mjesto na Međunarodnom balonaškom tjednu u austrijskom Mauterndorfu

U snježnom Mauterndorfu u Austriji održan je Međunarodni balonaški tjedan na kojem je sudjelovao i balon Varaždinske županije „Svečanost cvijeća“. Članovi Balon kluba Zagreb popeli su se na tron osvojivši 3. mjesto od 15 balonaških ekipa koje su sudjelovale na natjecanju. Povoljno vrijeme i odlična atmosfera omogućili su održavanje nekoliko prekrasnih letova na ovom idiličnom krajoliku.

Bajkoviti prizori 'Svečanosti cvijeća', balona Varaždinske županije  iznad austrijskih Alpi prekrivenih snježnim pokrivačem uistinu ostavljaju bez daha, a ovakva umjetnost posebna je u promociji Varaždinske županije diljem Europe.

Također, možemo biti ponosni i na činjenicu da je prvo umjetničko djelo koje je preletjelo Alpe poteklo iz kista jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara naive našeg Ivana Rabuzina.

Početkom svibnja, balon Varaždinske županije sudjelovat će na najšarenijem outdoor eventu  u Hrvatskoj – Croatia Hot Air Balloon Rally koji će biti održan u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.