IKKER 2019: Poziv Makaranima za natjecanje u pripremi jetrica na venecijanski

karapanđa

Po prvi put na IKKER-u (Interregionalnom kupu kuhara europskih regija) koji Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija po peti put organiziraju u Makarskoj od 19. do 21.veljače, održat će se i popratno natjecanje u kuhanju za građane. Natjecatelji dobit će namirnice za spremanje jetrica na venecijanski način, a planirano je da se okušaju dvočlani timovi koji će imati na raspolaganju sat vremena u natjecateljskim boksovima u makarskom hotelu Miramare kako bi pokazali što umiju. Jela će ocjenjivati domaći i međunarodni kulinarski suci, a među njima Stevo Karapandža, Marc Pavel iz Italije, Željko Neven Bremec i ostali koji će na IKKER-u suditi i na natjecanju profesionalnim chefovima, inače pobjednicima s natjecanja širom regije.

Pozivamo da se prijave zaljubljenici u kuhanje i gastronomski znalci s područja Makarske rivijere, a najbolji će dobiti diplome i poklon pakete. Namjera je u sklopu ovog međunarodnog festivala posjetiocima festivala i medijima promovirati tradicijska jela koja su kroz povijest obilježila mediteransku gastronomiju, a i zabaviti se uz kuhanje te dobre zalogaje.

Mjesto održavanja: hotel Miramare, Makarska

Datum  održavanja: 20. veljače 2019.(srijeda)

Vrijeme  održavanja: 13:00 h – 16:00 h

 

DETALJI NATJECANJA:

5 – 10 timova: po 2 člana

Organizator osigurava glavne namirnice: jetrica, kapulu, vino, palentu, začine. Ako žele, natjecatelji, mogu donijeti i svoje dodatne namirnice te začine.

Radi se do 10 porcija. Svi timovi imaju sat vremena za pripremu jela.

Oprema koji osigurava organizator: teće, daske i sitni pribor.

Ocjenjivat će se:

- energija u kuhinji

- tradicija/inovacija

- izgled jela

- okus jela

Zainteresirani mogu se prijaviti na mob 099 319 89 61 ili na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 20.02.2019.

web prijavnica: http://www.skmer.hr/novosti/natjecanje-amatera-u-pripremi-jela-jetrica-na-venecijanski-ikker-2019

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.