Predsjednica sudjelovala na Svjetskom kongresu anđela investitora 2019.

Svjetski kongres anđela investitora 2019.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u Istanbulu na Svjetskom kongresu anđela investitora 2019. „World Congress of Angel Investors 2019“ te pozvala poslovne ljude da ulažu u Hrvatsku i pomognu mladim talentiranim ljudima koji imaju ideje i potrebna im je potpora.

U svojem obraćanju Predsjednica je govorila o promjenama koje su provedene kako bi se poboljšala gospodarska klima u Hrvatskoj, ali i privukla ulaganja. "Ideja sama po sebi bez novca, bez potpore, ostaje samo ideja", kazala je te istaknula kako Hrvatska ima talentirane ljude, no kako su potrebna i ulaganja. U tom smislu, pozvala je "poslovne ljude da pomognu tim mladim ljudima".

Pozdravila je činjenicu da u Hrvatskoj sve više niču inkubatori, start-upovi. "To mi je jako drago čuti", kazala je. Start-upovi su "iznimno važni" za malo i srednje poduzetništvo, istaknula je i kao primjer navela da u Njemačkoj "90 posto kralježnice ekonomije čine mala i srednja poduzeća".

Predsjednica je, između ostalog, inzistirala na globalnoj povezanosti i nužnosti zajedničkog rada „jer nitko sam po sebi ne može puno postići u globalnoj ekonomiji“. Kao primjer, spomenula je i nogomet, aludirajući na drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu ostvarenom velikim trudom, zajedništvom, "ljubavlju" i "zanosom" prema domovini.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.