Ove subote zabavite se uz varaždinski Rotary bal u znaku Rocabilly partyja 60-tih

rotary bal press

Ove subote zabavite se uz varaždinski Rotary bal u znaku Rockabilly partyja 60-tih. Rotary klub Varaždin poziva sve zainteresirane da se pridruže tom najvećem društvenom i humanitarnom događaju u organizaciji kluba, u subotu, 23. veljače, u hotelu Turist, u Varaždinu s početkom u 20 sati koji se ove godine održava 25. godinu za redom. To je od obnove djelovanja kluba 1992. godine, kao najstarije rotarijansko društvo u sjevernoj Hrvatskoj koji će sljedeće (2020. godine) obilježiti 90 godina utemeljenja, središnja humanitarna akcija Rotary kluba Varaždin na kojoj se prikupljaju sredstva za fond Nagrade za izvrsnost kojom već 18 godina varaždinski rotarijanci prepoznaju i nagrađuju najbolje srednjoškolce, studente i polaznike poslijediplomskih studija.

Ovogodišnji Rotary bal bit će u duhu 60-ih godina prošlog stoljeća protkan glazbom ranog rock and rolla, Rockabilly kulture i modom toga vremena. Balskoj atmosferi pridonijet će i posebni glazbeni gosti Robert Mareković i Swingers (bivši Fantomi). Kroz program će voditi poznati TV - voditelj Mirko Fodor, a u cjelovečernjem programu bit će niz zanimljivosti i iznenađenja za posjetitelje.Među ostalim, na ulazu u svečanu dvoranu hotela Turist bit će u suradnji s Auto kućom Prikratki izložena originalni motocikli i „fićo“ iz ranih 60-ih, sve će sudionike na „crvenom tepihu“ fotografirati foto – video studio Plavec – Fiket, nuditi će se jela i pića s menija iz tog vremena, koktel-majstor Denis iz Mai-Thai koktel bara pripremat će koktele s recepturom iz ranih 60-ih, a za posebnu dekoraciju stolova i dvorane u duhu romantičnih 60-ih godina zaduženi su članovi Rotaract kluba Varaždin.

O tom humanitarnom i društvenom događaju na tiskovnoj konferenciji u hotelu Turist govorili su predsjednik Rotary kluba Varaždin Andrija Petrović, voditelj programa Mirko Fodor, te glazbenik Robert Mareković. Hotel Turist i njihov zlatni kuhar Damir Crleni pobrinuli su se za balski ugođaj na stolu,pa će gostima biti posluženi

Popularni Mirko Fodor tom je prilikom najavio i da će emisija Drugog programa Hrvatskog radija u subotnje prijepodne biti emitirana iz hotela Turist te da će tom prilikom biti riječi o varaždinskoj gastronomiji, turizmu i, naravno, humanitarnom Rotary balu.

Glazbenik i voditelj radijskih emisija na Hrvatskom radiju Robert Mareković, frontmen nekad vrlo popularne grupe Fantomi, zajamčio je odličnu glazbu i atmosferu pravih plesnjaka ranih 60-ih. Uz njega će nastupiti vrsni glazbenici okupljeni u sastavu Swingers, a umjetnički će dojam pojačati mladi plesni par iz Zagreba. Predsjednik Rotary kluba Varaždin Andrija Petrović rekao je da će posjetitelje dočekati niz iznenađenja, te pozvao i druge građane, a ne samo rotarijance, da se u subotnju večer vrate pola stoljeća unatrag.

Ulaznice bal po cijeni od 400 kuna mogu se nabaviti na recepciji hotela Turist ili izravnom uplatom na žiro – račun Rotary kluba Varaždin IBAN HR8423600001502472598. Važno je istaknuti da će prihod s te tradicionalne humanitarne akcije Rotary kluba Varaždin i ove godine biti uplaćen u fond Nagrade za izvrsnost kao središnje humanitarne akcije toga kluba.

Tijekom više od 25 godina djelovanja u svojoj sredini Rotary klub Varaždin proveo je i organizirao niz humanitarnih aktivnosti i tako na najbolji način u djelo proveo rotarijansko geslo služenja zajednici. Rotary bal Rotary kluba Varaždin održava se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.